Actueel

Blog: De zeven zorgen van bouwteams

15-12-2022

Bouwmeesters Training & Advies heeft samen met onze medewerker Henk Lankamp de zeven zorgen van een bouwteam op een rij gezet. Waar zijn opdrachtgevers bang voor en is dat terecht? 

Hoe voorkom ik dat de opdrachtgever een te dominante rol pakt? Gaat het overdragen van het project wel goed?

Een greep uit de verschillende zorgen over bouwteams die Henk Lankamp, commercieel manager bij Roelofs, regelmatig hoort. Vanuit vorige functies, onder andere als ontwerpleider, is Henk al meer dan 20 jaar inhoudelijk betrokken bij bouwteamprojecten. Vanwege deze expertise geeft hij voor Bouwmeesters Training & Advies de cursus ‘Succesvolle bouwteams’.  

Tijdens deze cursus delen de opdrachtgevers natuurlijk vaak ook hun zorgen over de bouwteamconstructie. Henk heeft deze zorgen én antwoorden op een rij gezet in een blog, die is gepubliceerd op de website van Bouwmeesters: 

Blog

Bouwteamconstructie 

Een bouwteam vergt een andere kijk op het uit te voeren werk. In plaats van dat de opdrachtgever aangeeft wat hij exact wil hebben, geeft hij aan wat hij wil bereiken. Dat betekent dat je in een bouwteam meestal niet werkt met een vooraf uitgewerkt ontwerp. In plaats daarvan geeft de opdrachtgever zijn wensen aan. De kaders, met eventueel een plafondprijs, worden ook vastgesteld. Vervolgens wordt dan samen vanaf de initiatieffase naar de beste oplossing gewerkt. 

Meer weten over bouwteams? Op deze pagina zijn alle informatie, blogs, tips en voorbeeldprojecten verzameld.