0546 - 67 88 88

Meten en uitzetten

Projecten beginnen en eindigen veelal met landmeetkundig werk. Met de gekwalificeerde meetdienst ondersteunt Roelofs overheden en private partijen.

Meten en uitzetten
Landmeten
Het belang van goed uitzetten
Landmeten

Projecten beginnen en eindigen veelal met landmeetkundig werk. Meten, uitwerken, uitzetten en controleren zijn in de Grond-, Weg- en Waterbouw (GWW) anders dan in het reguliere maatvoeren. Anticiperen op veranderende uitgangspunten is van groot belang. Zaken als de aanpassing op bestaande situaties en creatief denken is essentieel!

Met de gekwalificeerde meetdienst ondersteunt Roelofs overheden en private partijen. Maar ook collega-aannemers maken gebruik van de diensten van Roelofs. Zo voert Roelofs graag nauwgezet en accuraat de volgende meetdiensten uit:

  • 0 meting (nulmeting)
  • Inmeting ontwerp
  • Revisie (inmeten van uitgevoerde werken)
  • Depotmeting
  • Uitwerken van de meetgegevens op tekening
  • Digitaal aanleveren van de bestanden
  • Uitzetwerk
Het belang van goed uitzetten

De GPS toestellen, GPS apparatuur en tachymeters van Roelofs zijn uitgerust met de modernste veldboeken. De uit te zetten lijnen en punten zijn digitaal in te meten. Bij het landmeten kan de landmeter de punten selecteren en direct met hoogte uitzetten. Om de hoogste precisie te garanderen wordt de exacte hoogte in een rondgang langs de piketten gezet middels een waterpastoestel.

Goed uitzetten voorkomt problemen
Niet iedereen kan even goed uitzetten. De specialisten binnen het landmeetkundig bureau van Roelofs hebben een brede theoretische kennis en jarenlange praktijkervaring. Hierdoor staat deze ploeg ook bij het uitzetten van complexe projecten niet gauw voor verrassingen.

Daarnaast innoveert Roelofs continu en wordt waar mogelijk reeds uitgezet uit met een zeer nauwkeurige GPS. Ook kunnen ontwerptekeningen en uitzettekeningen ingelezen worden in de machinebesturing van het materieel. Dit is een dienst waarin ook collega-aannemers ondersteund kunnen worden.

Meer informatie? Contact

Projecten

Meer projecten laden
Meer informatie? Contact
Meer info?
0546 - 67 88 88
info@roelofsgroep.nl

Bel me terug

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

ing. G. (Gerrit) Woudman hoofd kenniscluster en senior adviseur Beheer en Onderhoud

Contact