0546 - 67 88 88

Asfaltverharding

Het merendeel van de wegen in Nederland is gemaakt van asfalt. Maar goed asfalteren is wel een vak apart.

Asfaltverharding
Asfaltverharding
Deklagen
Asfaltproductie
Innovatie in asfaltverharding
Asfaltverharding

Roelofs is gespecialiseerd in de uitvoering van projecten waarbij omgevingsmanagement belangrijk is. De core-business is meer dan alleen maar meters maken. Voor elk type asfaltwerk heeft Roelofs het passende asfalt en de juiste asfaltset. Ook geluidsarm, koud en zuurbestendig asfalt kunnen wij produceren. En doordat we beschikken over een eigen asfaltcentrale kunnen we asfalt van de beste kwaliteit met zo weinig mogelijk transport geleverd krijgen.

Bij Roelofs kunt u terecht voor:

 • Asfalt advies
 • Toepassing van alle soorten asfalt
 • Innovatieve asfaltverhardingen
 • Duurzaam asfalt
 • Asfaltrecycling

Door de grote innovatieve kracht en interne samenwerking is Roelofs een adviespartner van overheden, private partijen en collega-aannemers. Zo worden actief speciale producten en innovatieve asfaltverhardingen ontwikkeld. 

Deklagen

Asfaltwegen worden opgebouwd uit diverse lagen. De basis bestaat uit een fundering van een draagkrachtig zandpakket met hier bovenop een laag granulaat (gebroken puin) dat de draagkracht nog verder doet toenemen. Vervolgens komt hierop een onderlaag (ACbase). Hierop wordt eventueel een tussenlaag (ACbind) aangebracht, tot slot wordt de deklaag (ACsurf) aangebracht.

Afhankelijk van de functionele eisen wordt er in de wegenbouw gekozen voor een bepaald type onderlaag, tussenlaag of deklaag.

Roelofs levert onder meer de volgende deklagen:

 • Zeer open asfaltbeton (ZOAB)
 • Dicht asfaltbeton (DAB)
 • Steenslag Mastiek asfalt (SMA)
 • Zuurbestendig asfalt
 • Vloeistofdicht asfalt conform BRL 2372
 • Geluidsreducerend asfalt
 • Geluidsarm asfalt
 • Gekleurd asfalt (bijvoorbeeld voor fietspaden en drempels)
Asfaltproductie

Niets is belangrijker dan het juiste asfalt van de beste kwaliteit met zo weinig mogelijk transport op tijd geleverd te krijgen. Roelofs beschikt over een eigen asfaltcentrale waarbij wordt gewerkt conform de strengste milieurichtlijnen. Ook hier bestaat de mogelijkheid om asfaltgranulaat hoogwaardig te hergebruiken. Zo hoeft zo min mogelijk nieuw materiaal te worden toegevoegd.

In de nieuwe asfaltmengsels wordt zo veel mogelijk gewerkt met zand uit eigen zandwinningen. Naast onze eigen centrale wordt dit zand overigens geleverd aan diverse asfaltcentrales in Nederland en Duitsland. Mede hierdoor kan asfalt aangeboden worden tegen een concurrerende prijs en  wordt er tegelijkertijd duurzamer gewerkt.

Asfaltverwerking
Het op tijd leveren van het asfalt is cruciaal voor het bereiken van de beste eindkwaliteit. Roelofs beschikt over een zeer modern en goed onderhouden machinepark. Hierdoor kunnen de bekwame en ervaren medewerkers onder de optimale temperatuur de juiste verdichting realiseren.
In het kader van CO2-reductie verwerken wij pro-actief minder warm asfalt en koud asfalt.

Innovatie in asfaltverharding

Doordat Roelofs voortdurend blijft innoveren kan de markt actief voorzien worden van duurzamere en maatschappelijk verantwoorde oplossingen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld geluidsarm asfalt. Naast voortdurende verbeteringen in bijvoorbeeld zuurbestendig en geluidsreducerend asfalt, werkt Roelofs ook aan volledig nieuwe ontwikkelingen.

Als een van de voortrekkers heeft Roelofs aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van Lynpave. Lynpave is een innovatief concept voor asfalteren en past helemaal in het duurzaam inkoopbeleid van overheden. Dankzij Lynpave is asfaltverwerking op lagere temperatuur mogelijk met reductie van brandstof en CO2-uitstoot als gevolg. Tevens kan gebruikt asfaltgranulaat hoogwaardig gerecycled worden en kan worden bespaard op bitumen.
Ook RubberPave, asfalt op basis van autobanden, is zo’n innovatief product waar Roelofs betrokken is geweest bij de ontwikkeling ervan.

Meer informatie? Contact

Projecten

Meer projecten laden
Meer informatie? Contact
Meer info?
0546 - 67 88 88
info@roelofsgroep.nl

Bel me terug

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

ing. A. (Albertus) Steenbergen manager Asfalt en Techniek

Contact