0546 - 67 88 88

Riool renovatie en reparatie

De wereld van de riool- en leidingbeheerders is behoorlijk veranderd. Door nauwkeurige rioolinspectie hoeft bij een slechte staat van de riolering niet meer standaard aan vervanging te worden gedacht.

Riool renovatie en reparatie
Riool renovatie en reparatie
De specialist
Flua leidingrenovatie
Waarom leidingrenovatie
Relinen
Advies- en uitvoeringskennis
Riool renovatie en reparatie

De wereld van de riool- en leidingbeheerders is behoorlijk veranderd. Door nauwkeurige rioolinspectie hoeft bij een slechte staat van de riolering niet meer standaard aan vervanging te worden gedacht. Rioolrenovatie en rioolvervanging zijn in technische zin gelijkwaardige alternatieven geworden: beide technieken geven u namelijk een nieuw riool. Een riool dat weer meer dan 70 jaar meegaat!

Het optimale resultaat

Roelofs is specialist op het gebied van riool renovatie en reparatie. Ook het vervangen van riolering is bij ons een veelvoorkomende activiteit. U kunt bij ons terecht voor reparaties en renovaties volgens de No Dig methode, zoals relinen huisaansluitingen, relinen leidingen of buis in buis. Echter, ook het van buiten af repareren van bijvoorbeeld inlaten behoort tot onze dagelijkse werkzaamheden, evenals complete rioolvervanging.

Voor ons staat voorop dat wij voor opdrachtgevers de techniek inzetten die zowel kwalitatief als prijstechnisch het meest optimale resultaat biedt. Of het dan gaat om renoveren of vervangen is ons om het even.

De specialist

Roelofs kan u onder meer de volgende diensten aanbieden:

 • Rioolvervanging
 • Rioolrenovatie
 • Rioolreparatie
 • Deelreparaties
 • Relinen
 • Inlaatrenovatie
 • Putsanering
 • Wortelfrezen

Op het gebied van rioolinspecties kunnen wij putinspecties conform NEN 2767 voor u uitvoeren. Wij beschikken over rioolreinigingsauto’s, een camera inspectiesysteem en over robotfrezen.

Flua leidingrenovatie

Flua leidingrenovatie, een dochteronderneming van Roelofs, heeft zich gespecialiseerd op het gebied van rioolrenovatie en rioolreparatie. Dit samenwerkingsverband tussen Roelofs en Rainer Kiel beschikt over meer dan 25 jaar ervaring in het renoveren en repareren van leidingsystemen.

Roelofs is tevens lid van de NSTT, de Nederlandse Vereniging voor Sleufloze Technieken en Toepassingen, en is bestuurlijk actief in de afdeling leidingrenovatie. Deze branchevereniging heeft zich ten doel gesteld om de toepassing en de ontwikkeling van de techniek van het relinen te bevorderen.

Kijk voor meer informatie op www.flua.nl!

Waarom leidingrenovatie

Leidingrenovatie of rioolrenovatie brengt verschillende voordelen met zich mee. De kosten van de renovatie van riolering bedragen niet zelden minder dan 50% van de vervangingskosten. De beheer- en onderhoudskosten nemen af omdat wortelingroei tot het verleden behoort en infiltratie via openstaande naden niet meer optreedt. Redenen genoeg voor een gedegen rioolinspectie en een andere kijk op rioolrenovatie en het rioleringsplan.

Ook het milieu heeft baat bij relinen. Verschillende onderzoeken tonen aan dat met renoveren 70% minder CO2 wordt uitgestoten in vergelijking tot traditioneel vervangen. Daarnaast is er een bijkomend groot voordeel: de omwonenden hebben nagenoeg geen overlast van een riool- of leidingrenovatie!

De voordelen op een rij:

 • Lagere kosten ten opzichte van vervangingskosten
 • Beheer- en onderhoudskosten nemen af
 • Beter voor het milieu dan vervangen
 • Geen last voor omwonenden
Relinen

De wereldwijd meest gebruikte techniek voor rioolrenovatie is het relinen met in het werk uithardende kousen (CIPP). Deze techniek is beschikbaar met kousen van naaldvilt en van glasvezel. Het renoveren van huisaansluitingen, het renoveren van inlaten en het renoveren van putten behoren ook tot onze specialiteiten.

Sinds 2013 zijn de BRL 5218 deel I en deel II van kracht. In de BRL zijn kwaliteitscriteria opgenomen waaraan aannemers moeten voldoen in de voorbereiding en in de uitvoering. Ook zijn er zaken aangegeven aangaande de kwaliteit en opleiding van het uitvoerende personeel en zijn er richtlijnen opgenomen voor het testen van proefstukken. Roelofs ondersteunt actief de toepassing van de BRL en is hier uiteraard voor gecertificeerd.

Meer informatie over relinen

Advies- en uitvoeringskennis

Roelofs combineert de uitvoeringskennis op het gebied van rioolreparatie met de kennis van ingenieursdiensten. Hierdoor kunnen wij zowel de advisering als uitvoering perfect voor u uitvoeren. Theoretische kennis van technieken en toepassingen en praktische uitvoeringskennis gaan hand in hand.

Op het gebied van rioolreparatie beschikken wij over veel ervaring met het toepassen van:

 • Deelreparatie
 • Reparatie van scheuren, gaten en of infiltratie
 • Reparatie van putten
 • Reparatie van inlaten
Meer informatie? Contact

Projecten

Meer projecten laden
Meer informatie? Contact
Meer info?
0546 - 67 88 88
info@roelofsgroep.nl

Bel me terug

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

ir. P. (Peter) Wonink hoofd kenniscluster en senior adviseur Water en Riolering

Contact