0546 - 67 88 88

Nieuwsarchief - 2012 - 03

Behept met sterk waterconcept Geplaatst op 30 maart 2012

Gemeente, Waterschap en Roelofs behept met sterk waterconcept. Voor de gemeente Hardenberg en in samenwerking met het waterschap Velt en Vecht heeft Roelofs een regenwaterstructuurplan opgesteld voor de kern Hardenberg. Er is gekozen voor een afwijkende aanpak gestoeld op een eenduidige visie. Een visie waarbij alle aspecten zijn meegewogen. Dat betekent dat het plan rekening houdt met: - hoge afvoeren op de Vecht; - gebruik maakt van aanwezige berging; - anticipeert op ruimtelijke ontwikkelingen en daar gebruik van maakt; - maximaal bijdraagt aan grondwateraanvulling daar waar mogelijk, de afvoer naar de zuivering beperkt, de afvoer uit landelijke gebied meeneemt in de analyse; - in de toekomst beheersbaar en onhoudbaar is. Inmiddels zijn al deze structuren gerealiseerd. Zie hier het volledige artikel.

Roadshow “Renoveringsbeleid en Relinen” Geplaatst op 09 maart 2012

Op donderdag 23 februari 2012 is er een “Roadshow” gehouden in onze vestiging in Steenwijk. Deze informatieve bijeenkomst is voornamelijk bezocht door rioleringsdeskundigen van omliggende gemeentes en waterschappen. We hebben informatie gegeven over innovatieve oplossingen voor de rioleringsopgave en de rol die relinen hierbij kan invullen. Ook hebben we een overzicht van de laatste ontwikkelingen, zoals deelreparaties en het relinen van huisaansluitingen gegeven. Met afwisselende presentaties, een bezoek aan een D&C herinrichting- en reliningproject, en tijd en ruimte om met elkaar de dialoog aan te gaan is het in meerdere opzichten een leuke en leerzame middag geweest.

Roelofs

Met Roelofs geeft u meerwaarde aan ruimte. Al meer dan 50 jaar combineert Roelofs als integrale dienstverlener, kennispartner en projectbeheerser advies, ontwerp, uitvoering, beheer en onderhoud tot een doelmatige herinrichting van de openbare ruimte. Dat doen we langs de weg die inmiddels maatschappelijk verantwoord heet. Een weg die we als familiebedrijf nooit anders hebben gekend.
Lees meer