0546 - 67 88 88

Herinrichting Raadhuisplein en Veenlustplein te Veendam

Geplaatst op 04 januari 2019

Visualisatie: Frans Beune Landschap en Stedenbouw

In oktober 2018 is Roelofs geselecteerd als bouwteampartner voor de herinrichting van het Raadhuisplein en Veenlustplein. De gemeente Veendam, Royal HaskoningDHV en Roelofs hebben de afgelopen maanden gezamenlijk gewerkt aan de uitwerking van de plannen voor de herinrichting van het Raadhuisplein en Veenlustplein.

Bouwteampartner
De gemeente Veendam heeft in samenwerking met RoyalhaskoningDHV Roelofs geselecteerd als Bouwteampartner. Na het indienen van een anoniem plan van aanpak was Roelofs de partij met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Dit betekent dat Roelofs de ontwerpwerkzaamheden mag voeren én een aanbieding mag doen voor de uitvoeringswerkzaamheden.

Gedurende de ontwerpfase heeft Roelofs haar technische kennis en expertise ingebracht om het door Royal HaskoningDHV opgestelde definitieve ontwerp uit te werken naar een uitvoeringsontwerp. Belangrijk onderdeel hiervan was de planning en fasering. Alle winkels dienen tijdens de uitvoeringswerkzaamheden bereikbaar te blijven voor het winkelend publiek.

De gemeente Veendam heeft gedurende de ontwerpfase volledige inzage gehad in het ontwerp- en prijsvormingsproces. Dit heeft geresulteerd in een kwalitatief hoogwaardig ontwerp dat voldoet aan de wensen. Er is tevens een doordachte planning en fasering opgesteld, waar iedereen achter staat.

Uitvoering
Na het uitvoeren van de ontwerpwerkzaamheden heeft Roelofs de volgende fase van het project ook gegund gekregen. Hiermee wordt het ontwerpproces afgesloten en begint de uitvoeringsfase voor de herinrichting. Vanaf maandag 14 januari 2019 starten de eerste werkzaamheden voor de herinrichting van het Raadhuisplein en Veenlustplein. Met de herinrichting van het Raadhuisplein en het Veenlustplein wordt een aanzet gegeven voor de nieuwe inrichting van het centrum van Veendam.

Eigentijds
Wethouder Henk Jan Schmaal: “Het ontwerp van de nieuwe inrichting van de pleinen is eigentijds en gericht op een grotere verblijfstijd van winkelend publiek in het centrum. Hiermee wordt het centrum aantrekkelijker voor winkelend publiek, maar ook voor ondernemers. Dit plan is een mooie stap in het moderniseren en het aantrekkelijker maken van het centrum”.

Roelofs

Met Roelofs geeft u meerwaarde aan ruimte. Al meer dan 50 jaar combineert Roelofs als integrale dienstverlener, kennispartner en projectbeheerser advies, ontwerp, uitvoering, beheer en onderhoud tot een doelmatige herinrichting van de openbare ruimte. Dat doen we langs de weg die inmiddels maatschappelijk verantwoord heet. Een weg die we als familiebedrijf nooit anders hebben gekend.
Lees meer