0546 - 67 88 88

Masterclass Design en Construct bezorgt studenten leerzame dag

Geplaatst op 12 maart 2014

Afgelopen dinsdag 11 maart 2014 is er vanuit de Roelofs Academy een masterclass Design en Construct georganiseerd. De tweedejaars studenten Civiele Techniek van Saxion Hogeschool te Enschede waren deze dag te gast op het hoofdkantoor van Roelofs in Den Ham.

De dag begon om half 9. Na het welkomstwoord en een korte toelichting op Design en Construct zijn de studenten aan de slag gegaan met een door Roelofs ontwikkelde casus, gebaseerd op de door Roelofs in 2009 uitgevoerde rioolvervanging in de Ooststraat te Arnhem. Dit project is in spelvorm omgezet zodat het geschikt is als leeropdracht voor schoolprojecten als deze. 

Aanbesteding nabootsen
In groepen hebben de studenten een plan van aanpak geschreven. Het plan van aanpak diende zo goed mogelijk afgestemd te zijn op de vele eisen, randvoorwaarden, mijlpalen en doorlooptijden die in diverse documenten waren opgenomen in de projectmap. Op basis van de informatie in de projectmap was het de kunst om de documenten op hoofdlijnen te doorgronden en de belangrijkste projectrisico's te benoemen. De projectrisico's moesten vervolgens zo veel mogelijk verkleind worden door beheermaatregelen te formuleren met betrekking tot de uitvoeringstechniek en fasering. Het plan van aanpak werd beoordeeld volgens Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) en vroeg dan ook om een creatieve insteek van de studenten, waarmee ze zich konden onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. 

Om 16:00 uur werd het plan van aanpak en bijbehorende prijsopgave ingeleverd in gesloten envelop. Daarna werd in een presentatie verduidelijkt hoe Roelofs dit project destijds zelf heeft aangepakt en welke keuzes er zijn gemaakt. Vervolgens zijn de studenten rondgeleid bij de wegenbouw werkplaats en het laboratorium van Roelofs aan de Marleseweg in Den Ham. Onder het genot van een drankje is daar de beoordeling bekend gemaakt. Tijdens de uitslag vond ook de terugkoppeling plaats en werd uitgelegd hoe de studenten bepaalde aspecten beter hadden kunnen aanpakken.

Succesvolle dag
Al met al kijken we terug op een geslaagde masterclass. Ook zo’n leerzame dag meemaken? Neem contact op met Roelofs via deze link!

 

 

Roelofs

Met Roelofs geeft u meerwaarde aan ruimte. Al meer dan 50 jaar combineert Roelofs als integrale dienstverlener, kennispartner en projectbeheerser advies, ontwerp, uitvoering, beheer en onderhoud tot een doelmatige herinrichting van de openbare ruimte. Dat doen we langs de weg die inmiddels maatschappelijk verantwoord heet. Een weg die we als familiebedrijf nooit anders hebben gekend.
Lees meer