0546 - 67 88 88

Masterclass laat studenten kennis maken met de praktijk

Geplaatst op 14 juni 2017

Dinsdag 6 juni 2017 is er op Hogeschool Windesheim in Zwolle een masterclass Design & Construct georganiseerd vanuit Roelofs Academy. Veertig leerlingen van de opleiding Civiele Techniek gingen deze dag aan de slag met een door Roelofs ontwikkelde casus.

Na een korte presentatie konden de studenten aan de slag. In groepen hebben zij een plan van aanpak geschreven, zo goed mogelijk afgestemd op de vele eisen, randvoorwaarden, mijlpalen en doorlooptijden die waren opgenomen in de projectmappen. Op basis van de informatie in de projectmap was het de kunst op de documenten op hoofdlijnen te doorgronden en de belangrijkste projectrisico’s te benoemen. Door beheermaatregelen te formuleren moesten deze risico’s vervolgens zoveel mogelijk worden verkleind.

Het opgestelde plan van aanpak werd beoordeeld volgens Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) en vroeg dan ook om een creatieve insteek van de studenten, zodat ze zich konden onderscheiden ten opzichte van de concurrentie.

Binnenkort wordt op Hogeschool Windesheim de beoordeling bekend gemaakt door de begeleidende medewerker van Roelofs. Tijdens de uitslag vindt ook de terugkoppeling plaats en wordt uitgelegd hoe de studenten bepaalde aspecten beter hadden kunnen aanpakken.

Roelofs Academy
Het delen en ontwikkelen van kennis en kunde is binnen onze organisatie samengebracht in de Roelofs Academy. Via dit instituut stimuleren we kennisdeling niet alleen, maar moedigen we ook duurzame innovatie aan en proberen we mensen te boeien en te binden voor het vakgebied.

Roelofs

Met Roelofs geeft u meerwaarde aan ruimte. Al meer dan 50 jaar combineert Roelofs als integrale dienstverlener, kennispartner en projectbeheerser advies, ontwerp, uitvoering, beheer en onderhoud tot een doelmatige herinrichting van de openbare ruimte. Dat doen we langs de weg die inmiddels maatschappelijk verantwoord heet. Een weg die we als familiebedrijf nooit anders hebben gekend.
Lees meer