0546 - 67 88 88

Roelofs trotse sponsor van Het Verzet Kraakt op Indie in Almelo

Geplaatst op 09 augustus 2017

Indië bruist en dat uit zich in de vele evenementen die er worden georganiseerd. Dit najaar is het Indië terrein het decor voor een groots theaterspektakel: Het verzet kraakt. Tussen 29 augustus en 23 september 2017 wordt een avondvullend theaterspektakel opgevoerd in deze unieke omgeving die een belangrijke rol speelde in het verhaal van de grootste bankroof aller tijden. Ook Roelofs is trots een bijdrage te leveren aan dit grootse project.

Het Verzet Kraakt: De grootste bankroof aller tijden
Het laatste oorlogsjaar. Nederland zucht onder het Duitse bewind. De NS staakt om het vervoer naar het westen plat te leggen en de bezetter te saboteren. Het verzet komt in actie om deze staking te financieren. Op 15 november 1944 overvallen verzetsstrijders een filiaal van de Nederlandsche Bank in Almelo. De buit: 46,1 miljoen gulden. Een recordbedrag tot op de dag van vandaag. Van dit verhaal wordt in september dit jaar een groots theaterspektakel in Almelo opgevoerd.

Voorbereidende werkzaamheden door Roelofs
Zo'n outdoor spektakel heeft natuurlijk nogal wat voeten in de aarde. Ter plaatse van het beoogde voorstellingsterrein heeft Roelofs de afgelopen weken voorbereidende werkzaamheden getroffen om de uitvoering van dit theaterstuk mogelijk te maken. Het terrein nabij het Stadslab/de watertoren is vrij gemaakt van obstakels en geëgaliseerd. Daarbij is ook een deel van de ontgraven vijver weer gedempt i.v.m. de geplande tribunes.

Er is zelfs een verdiepte constructie aangelegd waar straks het orkest in zit om dit theaterspektakelstuk van de juiste musicale ondersteuning te voorzien.

Investeren in de samenleving
Roelofs hecht waarde aan een goede kwaliteit van haar dienstverlening en producten maar ook aan de maatschappij om haar heen. Daarom steunen we regionale initiatieven, (sport)organisaties, evenementen en goede doelen vanuit de regio’s en projecten waar we actief zijn.

Roelofs

Met Roelofs geeft u meerwaarde aan ruimte. Al meer dan 50 jaar combineert Roelofs als integrale dienstverlener, kennispartner en projectbeheerser advies, ontwerp, uitvoering, beheer en onderhoud tot een doelmatige herinrichting van de openbare ruimte. Dat doen we langs de weg die inmiddels maatschappelijk verantwoord heet. Een weg die we als familiebedrijf nooit anders hebben gekend.
Lees meer