0546 - 67 88 88

Roelofs werkt mee aan de strijd tegen zwerfvuil in Delfzijl

Geplaatst op 05 december 2017

De gemeente Delfzijl en Roelofs werken al langer samen om zwerfvuil aan te pakken, wat destijds is ontstaan vanuit het raamcontract.  Een interessant deelprobleem dat nu door studenten van de Hanzehogeschool wordt opgepakt betreft het slimmer en effici├źnter legen van de kleine vuilnisbakken die zowel in het centrum van Delfzijl als in de buitengebieden staan.

Het basis idee achter de oplossing is om, gebruik makend van ICT-technieken, slimme vuilnisbakken in te zetten die zelf kunnen doorgeven hoe vol ze zijn en of ze geleegd moeten worden. De studenten hebben de problematiek en de mogelijke oplossingen onderzocht. Zij hebben dit samen gedaan met Roelofs, de gemeente Delfzijl en ook met bedrijven die vuilnisbakken en sensoren maken .

Het studententeam heeft een oplossing bedacht waarbij de minder slimme vuilnisbakken in het centrum van Delfzijl kunnen worden ingezet, terwijl de echt slimme vuilnisbakken op relatief ver verwijderde buitenlocaties ingezet kunnen worden. In deze situatie zal deze oplossing zichzelf snel terugverdienen. Er wordt nu een pilot opgestart om te bekijken wat het effect is in de praktijk.

Bron: Eemskrant

Roelofs

Met Roelofs geeft u meerwaarde aan ruimte. Al meer dan 50 jaar combineert Roelofs als integrale dienstverlener, kennispartner en projectbeheerser advies, ontwerp, uitvoering, beheer en onderhoud tot een doelmatige herinrichting van de openbare ruimte. Dat doen we langs de weg die inmiddels maatschappelijk verantwoord heet. Een weg die we als familiebedrijf nooit anders hebben gekend.
Lees meer