0546 - 67 88 88

Veiliger kruispunt dankzij drones in Vlaanderen

Geplaatst op 30 november 2018

In opdracht van het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer doet Roelofs samen met haar partners verkeersonderzoek vanuit de lucht in het Belgische Hasselt. Roelofs, DroneMatrix en Anyways doen een testproject met de drones, waarbij gevaarlijke kruispunten in kaart worden gebracht.

De drones filmen de kruispunten om ze in de toekomst veiliger te maken; een primeur in Belgi├ź. De drones kunnen het hele kruispunt in beeld brengen, wat vaste camera's niet kunnen.

Verkeersonderzoek vanuit de lucht
Als eerste in de Benelux kan Roelofs verkeersonderzoek uitvoeren vanuit de lucht. Met behulp van bijvoorbeeld drones worden opnames gemaakt die met software van DataFromSky worden geanalyseerd. Bij verkeersonderzoek vanuit de lucht worden alle bewegingen tot in het kleinste detail bijgehouden. Aan de hand van de gemaakte beelden is het mogelijk zeer nauwkeuring de verkeerspatronen te identificeren.

Lees hier het hele artikel van VTM Nieuws

Roelofs

Met Roelofs geeft u meerwaarde aan ruimte. Al meer dan 50 jaar combineert Roelofs als integrale dienstverlener, kennispartner en projectbeheerser advies, ontwerp, uitvoering, beheer en onderhoud tot een doelmatige herinrichting van de openbare ruimte. Dat doen we langs de weg die inmiddels maatschappelijk verantwoord heet. Een weg die we als familiebedrijf nooit anders hebben gekend.
Lees meer