0546 - 67 88 88

12 Verbrede rioolplannen Steenwijkerland

Het project
De gemeente Steenwijkerland heeft haar verzorgingsgebied onderverdeeld in 32 rioolgebieden. Van deze gebieden wil de gemeente een twaalftal rioolplannen verbreed (her)beschouwen. De gemeente streeft naar een kwalitatief hoogwaardig rioolplan, waarin niet alleen gekeken wordt naar het hydraulisch functioneren van het rioolstelsel, maar breder naar zowel hemelwater, afvalwater en grondwater waarbij tevens relaties worden gelegd met de technische staat van het riool.

Roelofs heeft de 12 verbrede rioolplannen voor de gemeente opgesteld. Allereerst zijn de rioolplannen van Heetveld, Oldemarkt en bedrijventerrein Groot Verlaat opgesteld. Vervolgens zijn 9 rioolgebieden rondom Giethoorn en Wanneperveen herbeschouwd. De 9 rioolgebieden zijn sterk met elkaar verbonden, omdat ze het afvalwater naar elkaar doorvoeren.
In verband met de komst van een nieuwe waterschapspersleiding en de daaraan gerelateerde herverdeling van de rioolgemalen in de hoofdbemalingsgebieden zijn de 9 rioolgebieden (her)beschouwd in een 5-tal rapportages.

Bijzonderheden
De rioolplannen rondom Giethoorn en Wanneperveen zijn bijzonder te noemen door het grote aandeel van de recreatie binnen het gebied. Met name in het zomerseizoen is de belasting op het rioolstelsel als gevolg van het hoge toeristenaantal groot. Daar komt bij dat de transportafstand in Wanneperveen door lintbebouwing aanzienlijk is.

Project in cijfers
Het totale project bestond uit het (her)beschouwen van de riolering in 12 rioolgebieden.

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Steenwijkerland

Provincie
Overijssel

Aanvang project
september 2011

Oplevering project
december 2012

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Steenwijk

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546 67 88 88ing. J.P. (Johan) van der Ploeg
Rayonmanager Noord

Vestiging
Regiokantoor Steenwijk
Lindehof 12
8332 VD Steenwijk

Tel: + 31 (0) 521 52 00 64

Contact