0546 - 67 88 88

Levering zand tbv gasleiding Sappemeer

Het project
De natuurlijke druk in het grote Groningen-gasveld neemt geleidelijk af, waardoor het steeds moeilijker wordt om – vooral in de winter- snel te voldoen aan de extra vraag naar gas. De ondergrondse gasopslag in Norg (voor huishoudelijke gas) kan dan bijspringen. Omdat de gasopslag steeds vaker wordt ingezet, is een rechtstreekse verbinding nodig tussen het Groningen-gasveld en gasopslag Norg in Langelo. Maar de huidige pijpleiding die dit reservoir verbindt met het Groningen-veld, heeft op termijn te weinig capaciteit om piekvragen op te vangen. Daarom wordt er een nieuwe, rechtstreekse leiding aangelegd: de Norgron-leiding.

Hiervoor wordt een 30 kilometer lang en 47 meter breed tracé afgegraven. Deze gasleiding krijgt een doorsnee van 1.20m.
Een gedeelte van het woudzand voor dit project komt bij de zandwinning van Roelofs (Tynaarlo) vandaan, net als een gedeelte van het te leveren drainagezand.

Bijzonderheden
In het bijzonder wordt hier gebruik gemaakt van woudzand. Dit is zand welke gewonnen wordt uit het bovenste oppervlak en aanwezig is tussen de zwarte bovengrond en het gele dieper gelegen zand. Dit zand heeft voor de Nederlandse Aardolie Maatschappij speciale eigenschappen, welke zij nodig zijn voor het herstellen van de percelen welke vergraven zijn door het aanleggen van de gasleiding.

Project in cijfers
De lengte van de gasleiding is 30 km.
Levering van 12.500 m3 woudzand.

 

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Nederlandse Aardolie Maatschappij

Provincie
Groningen

Aanvang project
voorjaar 2013

Oplevering project
najaar 2013

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Stadskanaal

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546 67 88 88L.J. (Berthil) Krikken
commercieel manager grondstoffen

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact