0546 - 67 88 88

Aanleg faunavoorzieningen Steenwijkerland

Het project
In opdracht van de Gemeente Steenwijkerland, Landschap Overijssel en Waterschap Reest en Wieden heeft Roelofs in overleg met genoemde partijen een oplossing bedacht voor een geschikte  fauna verbinding ter hoogte van stuw De Wulpen om zo de ecologische ontsnippering te verminderen.

Ecologische zone
Roelofs heeft met de ontwikkeling van het Eeserwold een ecologische zone ingepast langs de Steenwijker AA. Mede door deze ecologische zone is de diervriendelijke verbinding tussen de natuurgebieden in de kop van Overijssel en Drenthe verbeterd. Door deze ontwikkeling is de otter terug en waargenomen in dit gebied.

Verbetering van de verbinding
Bij stuw De Wulpen was de verbinding voor de dieren nog niet ideaal en de dieren moesten hier de weg oversteken met alle gevaar om overreden te worden. Door het plaatsen van een faunatunnel kunnen de dieren nu ongestoord en zonder gevaar deze kruising nemen, hierdoor is de ecologische verbinding verbeterd.

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Steenwijkerland, Landschap Overijssel en Waterschap Reest en Wieden

Provincie
Overijssel

Aanvang project
2013

Oplevering project
maart 2014

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546 67 88 88ing. J.P. (Johan) van der Ploeg
Rayonmanager Noord

Vestiging
Regiokantoor Steenwijk
Lindehof 12
8332 VD Steenwijk

Tel: + 31 (0) 521 52 00 64

Contact