0546 - 67 88 88

Aanleg nieuwe natuur Rijssen West

Het project
De provincie Overijssel heeft de twee gebieden ten westen van Rijssen, Zunasche Heide en Middelveen-Overtoom aangewezen als nieuwe natuur. Deze gebieden worden in overeenstemming gebracht met de gewenste condities ten aanzien van vocht, voedselrijkdom en zuurgraad. De invulling voor deze ecologische hoofdstructuur bestaat voornamelijk uit het verhogen van de waterstand en het verschralen van de bovengrond. Roelofs heeft in combinatie met Bouwhuis uit Beerzerveld deze opdracht als een D&C-project aangenomen van DLG namens de Landinrichtingscommisie Rijssen.

Bijzonderheden
Roelofs neemt bij dit project de complete engineering en contractbeheersing voor haar rekening. Ook de aanleg van de verhardingen van asfalt en beton verzorgt Roelofs. De cultuurtechnische werkzaamheden en de aanleg van de vele duikers en slenken verzorgt Bouwhuis.

Project in cijfers
167 ha
300.000 m3 grondverzet
60 duikers

Resultaat
De aanleg van dit natuurgebied heeft reeds de eerste successen opgeleverd. Een grote diversiteit aan vogels die een waterrijke omgeving weten te waarderen hebben hun intrek genomen in dit gebied.

Maar ook de plantenwereld krijgt nieuwe kansen om hier tot ontwikkeling te komen. Recreanten en natuurliefhebbers, zoals Herman Bruggink genieten van wat zich hier aan het ontplooien is, zoals te zien is op de bijgevoegde video en facebook-pagina. https://www.facebook.com/groups/elsenerbeek/

 

 

Ga naar projectsite

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:
Ga naar projectsite

Projectinformatie

Opdrachtgever
Dienst Landelijk Gebied

Provincie
Overijssel

Aanvang project
maart 2013

Oplevering project
juli 2014

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546 67 88 88D.J. (Jan) van Faassen
regiomanager Wegenbouw

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact