0546 - 67 88 88

Aanleggen fietspad Oosternieland

Het project
Roelofs heeft het ontwerp en de besteksvoorbereiding verzorgd van het gerealiseerde tweezijdig bereden fietspad evenwijdig aan de Maarvlietweg in Oosternieland in de gemeente Eemsmond. De realisatie van dit fietspad vloeit voort uit het fietspadenplan van de gemeente Eemsmond. Het fietspad is van groot belang voor de verkeersveiligheid van (schoolgaande) fietsers uit Oosternieland en de naburige gemeente Loppersum die, ondanks het verbod en de beschikbaarheid van een alternatieve route, dagelijks fietsen over de Maarvlietweg waar 80 km/uur de maximumsnelheid is.

Om de verkeersveiligheid en de sociale veiligheid van het fietspad te verhogen is naar aanleiding van vragen van omwonenden door Roelofs een advies opgesteld voor het toepassen van actieve markering (op zonne-energie) welke is aangebracht in de as van het fietspad als alternatief voor het toepassen van traditionele openbare verlichting. Om het verkeer op de Maarvlietweg te attenderen op overstekend fietsverkeer zijn ter hoogte van het kruispunt Maarvlietweg-Oosternielandseweg en Manege Stal Bakker licht verhoogde attentievlakken van rood asfalt aangebracht.

Bijzonderheden
Het fietspad is uitgevoerd in een (onderhoudsarme) betonverharding, de hoeveelheden voor grondwerk, en de (beton)verharding zijn doormiddel van een 3D model bepaald.

Roelofs heeft geadviseerd in de toepassing van actieve markering.

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Eemsmond

Provincie
Groningen

Aanvang project
december 2015

Oplevering project
mei 2015

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Stadskanaal

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88ing. J.P. (Johan) van der Ploeg
Rayonmanager Noord

Vestiging
Regiokantoor Steenwijk
Lindehof 12
8332 VD Steenwijk

Tel: + 31 (0) 521 52 00 64

Contact