0546 - 67 88 88

Adviseren en opstellen bestek Kerkeweg te Langelille

Het project
Voortkomend uit het raamcontract met de gemeente Weststellingwerf heeft Roelofs een contractdocument opgesteld met betrekking tot de renovatie van het bestaande riool in de Kerkeweg te Langelille.

Langelille
Het plaatsje Langelille ligt in het westen van de gemeente Weststellingwerf en kent een bevolkingsgrote van circa 250 mensen.

Voortraject
In opdracht van de gemeente heeft Roelofs in het voortraject een adviserende rol gespeeld met betrekkingen tot het controleren van bestaande video-inspecties van het riool. Hieruit is naar voren gekomen dat op enkele locaties het stelsel toe was aan vervanging. Aangezien de bovenliggende infra enkele jaren geleden al grondig was aangepakt, luidde het advies om het bestaande riool te relinen. Hierin is nog in samenspraak tussen de gemeente en Roelofs een afweging gemaakt tot deelreparaties aan de bestaande rioolleiding en het relinen van de gehele rioolstrengen. Om onnodige kosten te voorkomen is er besloten om van een aantal strengen, waarvan het riool grotendeels kwalitatief een goede status had, deelreparaties toe te passen.

Opstellen contractdocumenten
Nadat de scope van het project in kaart was gebracht is Roelofs begonnen met het opstellen van het contractdocument. In samenspraak met de Gemeente is er gekozen voor een RAW bestek. Als basis voor het opstellen van het bestek werd het advies uit het voortraject gehanteerd. Middels een meervoudige onderhandse aanbesteding zijn de werkzaamheden op de markt geplaatst, waaruit vervolgens een aannemer naar voren is gekomen.

Directievoering & Toezicht
Nadat de aannemer bekend was geworden, is Roelofs gevraagd om de directievoering en toezicht van de werkzaamheden te verrichten. Gedurende de uitvoering toetste Roelofs de werkzaamheden en het uiteindelijk eindresultaat. Tevens organiseerde en begeleide Roelofs de bouwvergaderingen en was men het aanspreekpunt naar alle aanwonenden en betrokken partijen.

Project in cijfers
- Relinen bestaande rioolleiding ᴓ300mm van ca. 139m1
- Relinen bestaande rioolleiding ᴓ400mm van ca. 161m1
- Uitvoeren van deelreparaties van ca. 3stuks
- Herstellen inlaten van ca 60stuks

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Weststellingwerf

Provincie
Friesland

Aanvang project
2014

Oplevering project
2015

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Steenwijk

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88ing. J.P. (Johan) van der Ploeg
Rayonmanager Noord

Vestiging
Regiokantoor Steenwijk
Lindehof 12
8332 VD Steenwijk

Tel: + 31 (0) 521 52 00 64

Contact