0546 - 67 88 88

Bouw- en woonrijp maken Castellum Oost te Houten

Het project
Castellum Oost is een nieuwe woonwijk voor 750 woningen en appartementen met een mediterrane sfeer in het hart van Houten Zuid. In opdracht van Rotij Projecten heeft Roelofs zowel het bouwrijp maken, als het woonrijp maken met succes ontworpen en gerealiseerd. Dit succes was met name te danken aan de nauwe samenwerking met de gemeente Houten,
de bouwaannemers van Roosdom Tijhuis en de architecten.

Bijzonderheden
Om dit gebied geschikt te maken voor woningbouw heeft Roelofs het terrein gesaneerd en een voorbelasting aangebracht. Na de uitgebreide archeologische opgravingen kon het gebied gefaseerd worden voorzien van een gescheiden rioolstelsel met bouwwegen van asfalt en betonstraatstenen.

Voor de oplevering van de woningen en het fietstransferium heeft Roelofs de straten en parkeerplaatsen voorzien van hun mediterrane inrichting van gebakken stenen en betonklinkers. Ook is op het centrale plein een halfverharding met speelvoorzieningen en plantvakken gecreëerd. De groenstrook rondom is voorzien van een unieke zitrand van 200 m lang.

Vanwege de kleine straatjes en de grote hoeveelheid fietsers speelde vooral het garanderen van de Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie (BLVC) een hoofdrol.

Project in cijfers
Sanering van 30.000 ton grond afvoer
Voorbelasting van 45.000 m3 zand
Bouwrijp van 3,5 km riool
Woonrijp van 30.000 m2 verhardingen

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Rotij projecten

Provincie
Utrecht

Aanvang project
april 2007

Oplevering project
2013

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Veenendaal

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546 67 88 88ing. G. (Gerard) Hoiting
directeur Roelofs Beheer B.V.

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact