0546 - 67 88 88

Bouwteam herinrichting Raadhuis- en Veenlustplein Veendam

In oktober 2018 is Roelofs uitgekozen als bouwteampartner voor de herinrichting van het Raadhuisplein en Veenlustplein. De gemeente Veendam en Roelofs hebben in november en december het ontwerp verder uitgewerkt en reeds diverse voorbereidingen getroffen voor de herinrichting.

De gemeente Veendam wil het Raadhuisplein en Veenlustplein opnieuw inrichten en hiermee een aanzet geven aan de nieuwe inrichting van het centrum van Veendam. Het ontwerp van de nieuwe inrichting is eigentijds en gericht op een grotere verblijfstijd van winkelend publiek in het centrum. Zo komt er een fontein met watergoot en worden in de trap van de fontein ‘bedriegertjes’ aangelegd, die op onvoorspelbare momenten een straal water spuiten. Ook aan levendigheid in de winterperiode is gedacht, bij vorst is het mogelijk om op een natuurijsbaan op het Veenlustplein te schaatsen. Een deel van het plein wordt iets verlaagd aangelegd, waardoor deze met water gevuld kan worden.

Beide pleinen worden aangekleed met diverse bomen en plantenbakken. De plantenbakken worden net als de bomenroosters uitgevoerd in cortenstaal en zijn deels voorzien van zitjes. Verder worden terrassen uitgebaat door de ondernemers aan het plein. Samenvattend zijn het mooie ingrediënten om straks de pleinen een levendigere uitstraling te geven.

Ga naar projectsite

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:
Ga naar projectsite

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Veendam

Provincie
Groningen

Aanvang project
januari 2019

Oplevering project
juli 2019

Expertises

Contactgegevens

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546 67 88 88ing. A.W. (Arjan) Mulder
regiomanager Wegenbouw

Vestiging
Regiokantoor Stadskanaal
Tinnegieter 20
9502 EX Stadskanaal
Tel: +31 (0) 599 61 31 48

Contact