0546 - 67 88 88

Bouwteam rioolverzwaring Mozartlaan Hengelo

Het project
Een groot deel van de huidige riolering in de Mozartlaan te Hengelo verkeert in slechte staat. Om ernstige wateroverlast tijdens hevige regenval te voorkomen, vervangt de gemeente het bestaande riool door een groter riool. De opvang van regenwater wordt zo veel mogelijk afgekoppeld van het gewone rioolafvoersysteem. Daarvoor wordt naast het vergrote riool een apart hemelwaterriool aangebracht, die uitkomt op de Elsbeek. De rioolvervanging wordt uitgevoerd in beide wegen van de Mozartlaan tussen de Beethovenlaan en de Palestrinastraat. Tevens wordt het riool vervangen in de Mendelssohnstraat en wordt er een extra hemelwaterriool aangebracht in de Mendelssohnstraat en het deel van de Mozartlaan tussen de Palestrinastraat en Josef Haydenlaan.

De Mozartlaan, tussen de Beethovenlaan en de Joseph Haydnlaan, krijgt ook een nieuw wegdek van klinkerbestrating om duidelijker aan te geven dat het hier om een 30 kilometerzone gaat. Het winkelplein bij de supermarkt krijgt ook een klinkerbestrating, nieuwe verlichting en meer parkeerplekken. Bovendien plant de gemeente nieuwe bomen langs de Mozartlaan. Tevens wordt het afvaleiland verplaats naar de zijde van de Paganinistraat, waarbij ook ondergrondse containers worden aangebracht.

Bijzonderheden
Dit project wordt uitgevoerd als bouwteam waar Roelofs samen met de gemeente Hengelo verantwoordelijk is voor het volledige ontwerp en de werkvoorbereiding van het project. Daarbij wordt continue gestuurd op de haalbaarheid van het project (technisch, financieel en binnen de beoogde tijd). Ook de afstemming met alle stakeholders (omgeving, waterschap, nuts) behoort tot de taken van Roelofs in het bouwteam.

Project in cijfers
Aanbrengen riolering ca. 2.600 m1
Aanbrengen elementenverhardingen ca. 13.500 m2

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Hengelo

Provincie
Overijssel

Aanvang project
april 2017

Oplevering project
december 2017

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88D.J. (Jan) van Faassen
regiomanager Wegenbouw

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact