0546 - 67 88 88

Bouwteam tunnel Luggersweg Collendoorn

Het project
Na de verkoop van de voormalige zandwinlocatie van Roelofs Zandwinning in Collendoorn, heeft PonyparkCity de engineering en realisatie van de tunnel onder de Luggersweg, aan Roelofs gegund.

De overeenkomst is vertaald naar een bouwteamovereenkomst, waarbij de wensen van PonyparkCity op de meest efficiënte en transparante manier zijn vertaald in een uitvoeringsontwerp. Door juiste visie en invulling van het bouwteam is met een gedegen voorbereiding de uitvoeringsperiode niet onder druk komen te staan en zijn ook de werkzaamheden van de nutsbedrijven en besluitvorming van gemeente Hardenberg geïntegreerd in de overall planning.

De kabels en leidingen zijn op voorhand verdiept aangelegd zodat tijdens de graafwerkzaamheden geen kans op beschadigen ontstaat. De omgevingsvergunning is tijdig verstrekt waardoor het kappen van een enkele eik mogelijk werd. Inmiddels is het ontgraven, het storten van de werkvloer en het vlechten van de nodige wapening afgerond. Er is voor gekozen om de tunnel in het werk te storten, vanwege de situatie ter plekke blijkt dit de meest economische oplossing. Binnenkort zal de eerste betonstort voor de tunnel en de hellingbanen plaatsvinden. Indien de weersomstandigheden gunstig blijven, is de tunnel voor de start van het nieuwe vakantieseizoen gereed.

Bijzonderheden
Contractvorm is een Design & Construct in Bouwteam.
De opdrachtgever, de omgeving, de beheerder en de opdrachtnemer, hebben  de periode van mei 2017 tot november 2017 uitstekend benut om gebruik te maken van het contract onder bouwteam. In deze periode is namelijk het beeld – kwaliteitsniveau bepaald, maar daarnaast heeft iedere stakeholder door haar inbreng en respect voor elkaars ideeën en inzet, meerwaarde kunnen behalen binnen dit project.

Dit wordt pas goed zichtbaar in de realisatie periode. Na afronding van het werk, heeft de omgeving een stukje extra veiligheid en mogelijkheid om te recreëren gekregen. De beheerder, in dit geval gemeente Hardenberg, krijgt een veilige Luggersweg maar ook een stuk inkomsten retour doordat meer toeristen gebruik gaan maken van een voormalige zandwinlocatie.  De opdrachtgever krijgt een comfortabele verbinding tussen haar huidige locatie en het nieuwe deel recreatie. De opdrachtnemer, Roelofs ziet straks trots terug op een prachtig nieuw project welke met regelmaat ingezet kan worden als referentie.

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
PonyparkCity

Provincie
Overijssel

Aanvang project
mei 2017

Oplevering project
mei 2018

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88D.J. (Jan) van Faassen
regiomanager Wegenbouw

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact