0546 - 67 88 88

D&C De Centrale As Dokkum

Het project
De Centrale As is een dubbelbaans autoweg die van Dokkum in het noorden tot Nijegea in het zuiden aangelegd wordt. De weg zal op een vrijwel geheel nieuw tracé aangelegd worden, dus zonder bestaande wegen op te nemen of te verbreden. Het betreft voor het grootste deel een dubbelbaans autoweg (2x2) waar een maximumsnelheid zal gelden van 100 km/uur. Het tracé bestaat uit drie deelgebieden (Noord, Midden en Zuid).

Deelgebied Noord
De combinatie Jansma, Roelofs en van Spijker gaan werkzaamheden uitvoeren aan deelgebied Noord. De weg wordt hier, in tegenstelling tot de rest van de noord-zuidverbinding, enkelbaans als 100 km/u-weg aangelegd. Deelgebied Noord begint in Dokkum met een rotonde aan de noordoostkant van de stad waarmee de weg aangesloten wordt op de Lauwerszeewei. De Stroobossertrekweg en Trekvaart worden met een viaduct overgestoken. De zuidelijke rondweg van Dokkum wordt aangesloten met behulp van een zogenaamde turborotonde.

It Slútstik
De combinatie heeft ervoor gekozen om dit laatste contract de naam ‘It Slútstik’ te geven. It Slútstik, niet alleen omdat dit het laatste contract is, maar ook omdat dit noordelijkste deel van de Centrale As de as compleet maakt. Wanneer het werk opgeleverd wordt kan de Centrale As in zijn geheel geopend worden.

Bijzonderheden
Bijzonder aan dit deelproject is dat dit het laatste contract is van een groot project. Wanneer dit laatste deel opgeleverd wordt, kan de weg als geheel geopend wordt.

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Provincie Fryslan

Provincie
Friesland

Aanvang project
december 2015

Oplevering project
voorjaar 2017

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Steenwijk

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88D. (Dick) van der Sluis
Omgevingsmanager 06-22453703

Vestiging
Regiokantoor Steenwijk
Lindehof 12
8332 VD Steenwijk

Tel: + 31 (0) 521 52 00 64

Contact