0546 - 67 88 88

D&C Rioolvervanging kern Boekelo

Het project
Het project ‘D&C Rioolvervanging Pastoor Schneiderstraat’  bestaat uit het vervangen van het bestaande gemengde rioolstelsel tussen de Beckumerstraat en de Doctor de Jongstraat. De Pastoor Schneiderstraat is een woonstraat welke is gelegen binnen de kern Boekelo in de gemeente Enschede.

De rioolvervanging is nodig, omdat door H2S-gas het bestaande betonnen riool in het projectgebied ernstig aangetast is.
De te vervangen riolering wordt wederom uitgevoerd als gemengd stelsel. De gehele nieuw aan te brengen riolering en putten bestaan geheel uit PVC, omdat dit beter bestand is tegen het H2S gas.
Ook zijn de bestaande asfaltverharding van de rijbaan en de aanliggende trottoirs aan vervanging toe, daarom wordt na het aanbrengen van het nieuwe riool de rijbaan voorzien van een nieuwe asfaltconstructie en worden de trottoirs vernieuwd.
In deze trottoirs worden op verschillende stukken verdeeld over het tracé schermen met klimplanten gerealiseerd om het uitzicht van de aanliggende percelen te verfraaien.

Bijzonderheden
Een deel van het slechte riool ligt op particulier terrein. Voor dit tracé heeft Roelofs gekozen om een relining van glasvezel aan te brengen in het riool, zodat de tuin en de carport behouden konden blijven.

Voor aanvang van de uitvoering is door Roelofs een inloopavond georganiseerd waarin de bewoners aangrenzend aan het plangebied de plannen konden inzien. Ook is tijdens deze zeer goed bezochte avond, aan de hand van de planning en de faseringstekening met bewoners besproken wat de consequenties zullen zijn op het gebied van de bereikbaarheid tijdens de uitvoering.

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Enschede

Provincie
Overijssel

Aanvang project
januari 2013

Oplevering project
juli 2013

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546 67 88 88ing. P.J. (Peter) Gelink
Rayonmanager Oost

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact