0546 - 67 88 88

Duurzaamheid toets: Toegankelijkheid bushaltes provincie Groningen

Het project
Roelofs heeft de laatste jaren verschillende acties uitgevoerd op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, ofwel MVO. Een van de thema’s binnen MVO is duurzaam inkopen. AgentschapNL (voorheen SenterNovem) heeft hiervoor duurzaamheidcriteria opgesteld en Roelofs adviseert over de praktisch toepassing hiervan.

Zo heeft Roelofs Advies en Ontwerp een duurzaamheidtoets uitgevoerd op een project van de provincie Groningen.
Met andere woorden: er is gekeken of het project door de provincie 100% duurzaam is ingekocht. Het project betrof het toegankelijke maken van bushalten langs provinciale wegen in de provincie. Door de toets heeft Roelofs voor de provincie inzichtelijk gemaakt waarop gelet moet worden om een volgend project duurzaam in te kunnen kopen. De aanbevelingen bestonden uit welke extra duurzaamheideisen toegevoegd moeten worden en de praktische invulling daarvan, waarmee het project 100% duurzaam gemaakt kon worden.

Door de duurzaamheidtoets is de provincie nu in staat om bij een volgend project de duurzaamheidcriteria van AgentschapNL juist toe te passen en daarmee te voldoen aan de doelstelling uit het convenant duurzaam inkopen voor provincies. 
 

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Provincie Groningen

Provincie
Groningen

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Stadskanaal

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546 67 88 88



ing. A.L. (André) Bakema
regiomanager Advies en Ontwerp

Vestiging
Regiokantoor Stadskanaal
Tinnegieter 20
9502 EX Stadskanaal
Tel: +31 (0) 599 61 31 48

Contact

Relevante Projecten

> Workshop Duurzaamheid