0546 - 67 88 88

Duurzame planontwikkeling Deventerweg Zutphen

Het project
In opdracht van de gemeente Zutphen wordt de Deventerweg (vanaf de Coehoornsingel tot aan de Van Cappellelaan) opnieuw ingericht. Duurzaamheid en burgerparticipatie zijn hierbij essentiƫle onderdelen. Roelofs heeft aan de hand van het Duurzaamheidskompas de gemeente geholpen haar duurzaamheidsambities te integreren bij het herontwerpen van het oude wegtrace. In dit proces zijn middels diverse bewonersavonden de omwonende actief betrokken bij het realiseren van een voorlopig ontwerp.

Bijzonderheden
Met het Roelofs Duurzaamheidskompas zijn samen met verschillende afdelingen van de gemeente de duurzaamheidsdoelstellingen voor dit project geformuleerd. Met de duurzaamheidsscan zijn ambities uitgewerkt tot concrete praktijkvoorbeelden en meetbare actiepunten.

De opdrachtgever heeft aangegeven dat het circulair inrichten van de omgeving en de burgerparticipatie essentieel is. Roelofs heeft 3 bewonersavonden georganiseerd om samen met de bewoners tot een voorlopig ontwerp te komen, waarin zo veel mogelijk wensen van zowel de bewoners als de gemeente tot uiting komen. 

Er worden door Roelofs enkele ontwerpvarianten gemaakt en aan de opdrachtgever en bewoners voorgelegd. De verschillende ontwerpvarianten zullen op innovatieve wijze (Augumented Reality en Virtual Reality) aan de bewoners worden gepresenteerd. Op de laatste bewonersavond wordt de uiteindelijke ontwerpvariant gepresenteerd in een Virtual Reality.

Project in cijfers
Duurzaamheidsscan aan de hand van het Roelofskompas
3 bewonersavonden
Ruim 100 onwonenden per bewonersavond
4 ontwerpvarianten in Augumented Reality
1 ontwerpvariant in Virtual Reality

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Zutphen

Provincie
Gelderland

Aanvang project
september 2017

Oplevering project
voorjaar 2018

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88Ing. A.R. (Robby) van den Broek
hoofd kenniscluster Energie & Milieu

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact