0546 - 67 88 88

Eeserwold Steenwijk

Het project
Eeserwold is een prestigieus project van ruim 200 hectare, direct gelegen aan de A32 bij Steenwijk. Centraal in het plangebied ligt een 60 hectare groot meer dat is ontstaan door zandwinning. Rondom dit meer is er plaats voor wonen, werken en recreëren. Roelofs ontwikkelt het werkgedeelte dat bestaat uit het 32 hectare grote bedrijvenpark Eeser Gaard en het kantorenpark Eeser Campus, dat 8 hectare beslaat. Het woon- en recreatiegebied, dat bestaat uit verschillende woonmilieus en een golfbaan, wordt ontwikkeld door Geveke.

Het gebied is in ontwikkeling vanaf 2006 en inmiddels zijn Aquasport Zwembadtechniek, Eeser Houtbewerking, Meeuwsen Ten Hoopen registeraccountants en belastingadviseurs en Roelofs gevestigd op Eeserwold.

Bijzonderheden
Op het plan is ruime aandacht voor duurzaam en innovatief ondernemen. Enkele voorbeelden zijn het koudenetwerk UR Cool, openbare LED-verlichting, een hoogwaardig glasvezelnetwerk en een actief parkmanagement. Mede hierdoor is ondernemen op Eeserwold 'n Meesterzet.

Behalve de reguliere kavels voor bedrijven en kantoren worden ook een drietal woon-werkkavels uitgegeven van circa 1.500 vierkante meter, op een zichtlocatie.

UR Cool
Onder de naam UR Cool BV heeft Roelofs in samenwerking met de Unica Installatiegroep een duurzaam koudenetwerk ontwikkeld dat uniek is in Nederland. Door koud water op te pompen van de bodem van het Eesermeer en dit via een warmtewisselaar naar de bedrijven te transporteren, worden deze duurzaam gekoeld. Na gebruik wordt het water zonder nadelige gevolgen voor flora en fauna weer teruggepompt in het meer. Voor de ondernemer betekent dit dat een traditioneel koelsysteem overbodig wordt, wat zorgt voor een flinke kostenbesparing. Door het lage energieverbruik van UR Cool wordt behalve een kostenbesparing tevens een reductie in de CO2-uitstoot gerealiseerd van 90% ten opzichte van conventionele systemen. UR Cool is 28 september 2010 feestelijk geopend en inmiddels worden 2 kantoren gekoeld door UR Cool.

Meer informatie over UR Cool vindt u op www.urcool.nl

Roelofs heeft een artist-impression gemaakt van een toekomstig kantorenpark in Eeserwold. Van deze artist-impression is een filmpje gemaakt waar in “helikoptervlucht“ rond het kantorenpark gevlogen wordt. Er zijn gebouwen gebruikt die passen binnen het beeldkwaliteitplan en het bestemmingsplan. Op deze manier ontstaat een goede indicatie van het toekomstige eindbeeld.

Ga naar projectsite

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:
Ga naar projectsite

Projectinformatie

Opdrachtgever
Eigen ontwikkeling

Provincie
Overijssel

Aanvang project
2002

Oplevering project
2020

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Steenwijk

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546 67 17 41ing. J.P. (Johan) van der Ploeg
Rayonmanager Noord

Vestiging
Regiokantoor Steenwijk
Lindehof 12
8332 VD Steenwijk

Tel: + 31 (0) 521 52 00 64

Contact