0546 - 67 88 88

Engineering reconstructie Onder de Toren, Emmeloord

Het project
In opdracht van de gemeente Noordoostpolder verzorgt Roelofs het ontwerp en de engineering voor het project ‘Reconstructie Onder de Toren - Espelerlaan te Emmeloord’. Dit project is onderdeel van het project “Herinrichting hoofdstructuur Emmeloord” welke erop is gericht om een grotere veiligheid en vlottere doorstroming voor auto’s, fietsers en voetgangers in Emmeloord te realiseren.

Werkbeschrijving:
Door een verouderde inrichting, in combinatie met een veroudering van het bestaande gemengde rioolstelsel is het tijd geworden voor een reconstructie die voldoet aan de huidige wensen. Er wordt een gescheiden rioolstelstel aangelegd en de hele bovengrondse infra wordt opnieuw ingericht. Zo zal de T-splitsing Espelerlaan – Onder de Toren vervangen worden voor een rotonde en zullen de voetpaden worden gemaakt met gebakken dikformaten. Om het ontwerp en bestek aan de geldende richtlijnen te kunnen laten voldoen zijn de bestaande asfaltverharding en fundering onderzocht door Beheer en Onderhoud conform de CROW 210.

Ontwerp
In de huidige situatie ontstaan er in de spits met grote regelmaat grote opstoppingen. Er komt veel verkeer vanuit Onder de Toren richting rijksweg A6, welke voorrang moeten verlenen aan het verkeer op de Espelerlaan. Met de rotonde zal een betere doorstroming ontstaan met minder wachttijden voor het verkeer. Fietsers en voetgangers worden gescheiden van het doorgaande gemotoriseerd verkeer waardoor een veiligere situatie zal ontstaan.

In de ontwerpfase wordt gedetailleerd nagedacht over de uitvoeringsfasering om de overlast voor de omgeving tot een minimum te beperken. Hiervoor is een tijdelijke bypass uitgedacht die door de aannemer tijdens de uitvoering ingezet gaat worden om de doorstroming zo goed mogelijk te houden.

Project in cijfers
Opbreken van ca. 2.980 m2 asfaltverharding
Opbreken van ca. 2.750 m2 elementenverharding
 Verwijderen rioolstelsel van ca. 320 m1
Dichtschuimen rioolstelsel van ca. 125 m1
Tijdelijke bypass tijdens uitvoering van ca. 100 m1
Leggen riolering van ca. 430 m1
Aanbrengen asfaltverharding van ca. 3.550 m2
Aanbrengen elementenverharding van ca. 2.590 m2
Aanbrengen gefigureerd beton van ca. 250 m2

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Noordoostpolder

Provincie
Flevoland

Aanvang project
april 2017

Oplevering project
augustus 2017

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Steenwijk

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88ing. J.P. (Johan) van der Ploeg
Rayonmanager Noord

Vestiging
Regiokantoor Steenwijk
Lindehof 12
8332 VD Steenwijk

Tel: + 31 (0) 521 52 00 64

Contact