0546 - 67 88 88

Engineering Zuidveenseweg Steenwijk

Het project
In opdracht van de Gemeente Steenwijkerland mag Roelofs zich bezig gaan houden met de nieuwe inrichting van de Zuidveenseweg. Deze weg bevindt zich ten zuiden van Steenwijk en vindt haar weg door het dorpje Zuidveen.

Zuidveenseweg
Zuidveen is ontstaan door haar ontginning en afgraven van de venen in de buurt. Belangrijkste verkeersader van het dorp is de Zuidveenseweg. Deze weg loopt dwars door Zuidveen en zorgt voor een ontsluitingsroute via het zuiden van Steenwijk naar haar achterland en wederzijds. Door het groeiende aantal verkeersvoertuigen, de daardoor ontstane onveilige verkeersituaties en de relatief slechte kwalitatieve status van de weg, heeft Roelofs opdracht gekregen om deze op te waarderen naar een veiliger ontsluitingsroute.

Streven tot een eindontwerp
Aan de hand van opgestelde schetsontwerpen zal er een eerste informatieavond plaatsvinden met de direct betrokken partijen. Tijdens deze avond zullen de voorlopige schetsontwerpen gepresenteerd worden en zal er in samenwerking met deze betrokkenen een vernieuwd ontwerp ontstaan. Door middel van de lokale kennis van aanwonenden, de visie van de Gemeente en de kennis van Roelofs wordt er gestreefd naar een goed eindontwerp. Dit ontwerp zal vervolgens opnieuw worden gepresenteerd, ditmaal aan de directe en indirecte betrokkenen. Na de tweede informatieavond, gaat het ontwerp richting de raad. Die zullen het bespreken en indien akkoord kan er begonnen worden de engineeringfase.

Belangrijke aspecten
Tijdens het gehele proces zullen de accenten niet alleen bij de veiligheid gaan liggen. Er zal tevens een ontwerp komen welke past in de karakteristieke uitstraling van Zuidveen en het zuidelijke deel van Steenwijk. Door middel van het accentueren van buurtschapgrenzen, kwaliteitsimpuls groen, andere verlichting en parkeren aan de woningzijde wordt getracht te voldoen aan de wens van de betrokkenen.

Planning
Na goedkeuring van de raad zal Roelofs in samenwerking met de gemeente verder gaan met de verdere uitwerking van het ontwerp, waarna het project via een aanbesteding op de markt kan worden geplaatst. Hierdoor kan het plan daadwerkelijk in uitvoering gaan en zal de lang gekoesterde wens van alle betrokken partijen van de Zuidveenseweg uit gaan komen.

Project in cijfers
Trac├ę van 1,2 km waarin de volgende werkzaamheden zullen plaatsvinden:
- Frezen asfaltverharding van ca. 14.000m2
- Rioleringswerk van ca. 600m1
- Grondwerk van ca. 5.000m3
- Aanbrengen asfaltconstructie t.b.v. rijbaan van ca. 8.000m2
- Aanbrengen asfaltconstructie t.b.v. fietspad van ca. 6.000m2
- Aanbrengen elementenverharding van ca. 3.000m2
- Aanbrengen van kantopsluiting van ca. 5.000m1

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Steenwijkerland

Provincie
Overijssel

Aanvang project
2013

Oplevering project
2014

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Steenwijk

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546 67 88 88ing. J.P. (Johan) van der Ploeg
Rayonmanager Noord

Vestiging
Regiokantoor Steenwijk
Lindehof 12
8332 VD Steenwijk

Tel: + 31 (0) 521 52 00 64

Contact