0546 - 67 88 88

Herinrichting Bastingplein Bergentheim

Het project
Op basis van burgerinitiatief is dit project tot stand gekomen. Een afvaardiging van mensen uit Bergentheim heeft enkele jaren geleden het initiatief genomen om het plein her in te richten. Naast de herinrichting van het plein worden nog verschillende andere zaken in de buurt van het plein aangepakt.

Vanaf augustus 2016 is Roelofs samen met de burgers en de gemeente (in een werkgroep) bezig geweest met het tot stand komen van het schetsontwerp. Dit is gedaan naar een uitvoerige analyse van de problematiek: veiligheid, parkeren en leefbaarheid. Via een vijftal varianten is uiteindelijk gekomen tot een voorkeursvariant. Deze voorkeursvariant is op 19 april jl. getoond aan de inwoners van Bergentheim.

Dit hebben we gedaan door een 3D film te maken en door middel van Virtual Reality konden de mensen al over het nieuwe plein lopen. Daarnaast konden de inwoners kiezen uit verschillend straatmeubilair (bankjes, afvalbakken, fietsrekken, boomroosters), verlichting en de toe te passen stenen. Ondanks het goede weer was het een zeer goed bezochte inloopbijeenkomst.

Bijzonderheden
Burgerparticipatie
Voor en door de burgers
Virtual Reality

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Hardenberg

Provincie
Overijssel

Aanvang project
medio 2016

Oplevering project
2019

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88ing. P.J. (Peter) Gelink
Rayonmanager Oost

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact