0546 - 67 88 88

Herinrichting Dijkhuizen

Het project
Voor de herinrichting van Dijkhuizen (dorpskern van Ruinerwold) is een samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente De Wolden en Dorpsbelangen Ruinerwold/Berghuizen opgesteld. In de overeenkomst wordt formeel de regie van het project bij Dorpsbelangen Ruinerwold/Berghuizen en de projectgroep neergelegd. De gemeente heeft een faciliterende rol. Vervolgens heeft de projectgroep middels een aanbesteding een aannemer gezocht die hun kan assisteren om het project verder uit te werken en vervolgens uitvoert. Hierbij is de keuze middels een aanbesteding gevallen op Roelofs. Roelofs heeft vervolgens samen met de projectgroep zitting genomen in het bouwteam.

Vervolgens is in bouwteamverband het project Herinrichting Dijkhuizen verder voorbereid. In overleg met het bouwteam is een Voorlopig Ontwerp opgesteld, zijn er overleggen met bewoners geweest, onderzoeken uitgevoerd, enz., wat heeft geresulteerd in een Definitief Ontwerp.

Zaterdag 24 oktober was de officiële start waarbij het projectbord werd onthuld en er een ludieke starthandeling heeft plaatsgevonden. Op maandag 26 oktober zijn wij gestart met de herinrichting van Dijkhuizen. Dit doen we gezamenlijk met een aantal onderaannemers. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot medio februari 2016.

De eerste week staat in het teken van het kappen van bomen in het projectgebied waar een vergunning voor aangevraagd is. Vanaf maandag 2 november gaan de bestratingswerkzaamheden van start. Momenteel zijn de nutsbedrijven in Dijkhuizen tussen de rotonde Kerkweg en de kruising met de Havelterweg bezig met het vervangen van de water- en gasleiding.

Bijzonderheden
De bouwteamsamenwerking en dorpsbelangen als opdrachtgever.

Project in cijfers
11 fases
12.000 m2 straatwerk
34 bomen

Bekijk hier de prachtige review over project Dijkhuizen!

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Dorpsbelangen Ruinerwold/Berghuizen

Provincie
Drenthe

Aanvang project
2 november 2015

Oplevering project
februari 2016

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88D.J. (Jan) van Faassen
regiomanager Wegenbouw

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact