0546 - 67 88 88

Herinrichting Hofjes Dante Ommen

Het project
Roelofs heeft de opdracht verworven voor de Herinrichting Hofjes Dante te Ommen. De samenwerking met de gemeente Ommen werd aangegaan tegen een vaste prijs op basis van de Model Basis Overeenkomst1 (MBO) met bijbehorende Uniforme Administratieve Voorwaarden voor geïntegreerde contractvormen (UAV-GC 2005).

Bijzonderheden
Roelofs heeft zowel uitwerking van het ontwerp als de uitvoering van dit werk uitgevoerd.
Het was voor Roelofs mogelijk om ontwerp- en uitvoeringswerkzaamheden parallel te laten verlopen wanneer het verschillende delen van het tracé betrof. De Herinrichting Hofjes betrof de Koolmeesstraat, Wielewaalstraat en Goudvinkstraat te Ommen.

In het verleden is openbare ruimte niet altijd evenwichtig ingericht. Onder andere door de doelstellingen voor doorstroming is de leefomgeving van mensen aangetast. Gedeeld ruimtegebruik is een concept dat de multifunctionaliteit van de openbare ruimte centraal stelt. Openbare ruimte is in deze visie een ruimte voor mensen. Gedeeld ruimtegebruik richt de verblijfsruimte als mensruimte in waarbij verblijf voorop staat.

De toekomstige situatie van de openbare ruimte van de hofjes Dante is ingericht volgens het principe van gedeeld ruimtegebruik. Hierbij is participatie van de bewoners noodzakelijk, behoort het ontwerp duurzaam veilig te zijn en gericht te zijn op sociaal gedrag. De werkzaamheden (voorbereiding en uitvoering) vonden plaats van april tot en met juli 2010.

Bron: gunningsleidraad Noorderdiep.

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Ommen

Provincie
Overijssel

Oplevering project
2010

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546 67 88 88ing. P.J. (Peter) Gelink
Rayonmanager Oost

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact