0546 - 67 88 88

Herinrichting Industrieplein in Hengelo

Het project
Het huidige Industrieplein achter het station in Hengelo wordt opnieuw ingericht. De bestaande bestrating, het straatmeubilair en groenvoorzieningen worden vervangen door nieuwe. Daarnaast wordt de Veldbeek in het nieuwe ontwerp weer zichtbaar en komt er een skatelandschap.

Alle huidige bestaande parkeer- en haal & brengfuncties krijgen een nieuwe plek. Er komen komen nieuwe fietsparkeerplaatsen en de Kiss and Ride, invaliden parkeerplaatsen en een standplaats voor de taxi’s komen allemaal terug op het nieuwe plein. De werkzaamheden starten in maart 2019 en worden gefaseerd uitgevoerd, zodat het station altijd goed bereikbaar is. Eind 2019 is het plein helemaal klaar.

Het nieuwe plein wordt zo ingericht, dat het veel overzichtelijker en veiliger wordt voor de vele mensen die hier dagelijks van en naar het station lopen, waaronder de studenten van het ROC van Twente, bezoekers van poppodium Metropool en bijvoorbeeld medewerkers van WTC Twente en VDL.

Verder krijgen alle huidige bestaande parkeer- en haal & brengfuncties een nieuwe plek: er komen komen nieuwe fietsparkeerplaatsen en de Kiss and Ride, invaliden parkeerplaatsen en een standplaats voor de taxi’s komen allemaal terug op het nieuwe plein. De werkzaamheden starten in maart 2019 en worden gefaseerd uitgevoerd, zodat het station altijd goed bereikbaar is. Eind 2019 is het plein helemaal klaar.

Bijzonderheden
• Het project wordt uitgevoerd in bouwteamverband.
• De huidige Veldbeek wordt bovengronds gebracht.
• Aanleg van diverse nieuwe groenvoorzieningen op het plein.
• Integreren van nieuwe fietsparkeerplaatsen op Industrieplein, conform voorwaarden van Prorail.
• Aanleg Skatelandschap op het nieuwe Industrieplein. Dit landschap wordt gerealiseerd door een gespecialiseerde aannemer die gelijktijdig met de werkzaamheden van Roelofs de werkzaamheden uitvoerd. Gemeente en Roelofs hebben gezamenlijk deze aannemer geselecteerd.

Project in cijfers
Oppervlakte skatelandschap ca. 900 m2
Oppervlakte straatwerk ca. 5500 m2
Aanbrengen beekgoot ca. 125 m

Ga naar projectsite

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:
Ga naar projectsite

Projectinformatie

Opdrachtgever
gemeente Hengelo

Provincie
Overijssel

Aanvang project
maart 2019

Oplevering project
november 2019

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham
7883 BJ Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88ing. P.J. (Peter) Gelink
Rayonmanager Oost

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact