0546 - 67 88 88

Herinrichting stationsomgeving Noord Dieren

Het project:
De herinrichting van stationsomgeving Noord in Dieren is het laatste onderdeel van het werk ‘Traverse Dieren’. Met deze herinrichting wordt een veilige en optimale stationsomgeving gecreëerd. Roelofs gaat deze herinrichting in bouwteamverband uitvoeren.

Het stationsgebied wordt ingericht als verblijfsgebied voor fietsers, voetgangers en treinreizigers. Auto’s die nu nog op het plein geparkeerd staan dienen in de toekomst in de nieuwe parkeergarage te parkeren. Het nieuwe plein krijgt een hoogwaardige uitstraling, met veel groen, gebakken straatwerk, zitranden en nieuwe verlichting. Ook zal er een zogeheten ‘kiss en ride’ strook worden gerealiseerd.

Op 21 februari 2018 is de bouwteamovereenkomst officieel ondertekend. Het traject van ontwerpen en werkvoorbereiding  is afgerond. De uitvoering start eind juni 2018. Deze is naar verwachting begin 2019  in zijn geheel gereed.

Traverse Dieren
De herinrichting van het stationsgebied is onderdeel van het werk Traverse Dieren. Het verkeer in en rond Dieren liep de afgelopen jaren tijdens de spits regelmatig vast. Traverse Dieren zorgt voor een betere doorstroming en een veilige stationsomgeving. Daar heeft de gehele regio profijt van, want doorgaand verkeer gaat via de open tunnelbak zonder oponthoud van de verkeerslichten. Het lokale verkeer gaat bovenlangs. Bovendien worden de beide helften van Dieren weer met elkaar verbonden.

Ga naar projectsite

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:
Ga naar projectsite

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Rheden

Provincie
Gelderland

Aanvang project
25 juni 2018

Oplevering project
1 februari 2019

Expertises

Contactgegevens

Den Ham Ov
7683 BJ Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546-67 88 88ing. P.J. (Peter) Gelink
Rayonmanager Oost

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact