0546 - 67 88 88

Herinrichting Westflank Ommen

Het project
Het centrum als bruisend hart van de stad Ommen. Een dynamisch hart aan de oevers van de Vecht. Met respect en aandacht voor historie en cultuur, maar ook ruimte voor ontspanning en vermaak. Dit deel van de stad wordt de huiskamer van het centrum genoemd.

Het project ‘Centrumvisie’ is in 2003 vastgesteld door de gemeenteraad en vervolgens verder uitgewerkt. Het project kreeg de naam ‘Vecht voor het Centrum’. De naam bevat het doel van het project vanuit twee perspectieven. Ten eerste wil de gemeente door het project bereiken dat de Vecht meer betrokken wordt bij het centrum en vice versa. Aan de andere kant wil de gemeente, samen met bewoners, ondernemers en bezoekers van het centrum, ‘vechten’ voor een kwalitatief goed centrum.

De Markt is straks aan drie kanten bebouwd en de vierde zijde is open. Dit plein wordt doorgetrokken richting de Vecht, waardoor de verbinding met de Vecht ontstaat. Op die manier worden het centrum en de rivier echt met elkaar verbonden. De werkzaamheden worden door Roelofs uitgevoerd en zullen in januari 2015 starten en op 3 juli 2015 gereed zijn.

Bijzonderheden
Het project bevindt zich in het centrum van Ommen, het bruisende hart van Ommen. Rondom het projectgebied bevindt zich de markt, veel winkels en horecagelegenheden. Daarnaast zijn er veel evenementen in het centrum. Roelofs betrekt de omgeving nauw bij de werkzaamheden en stemt bijvoorbeeld de weekplanning af op de weekmarkt die elke dinsdag wordt gehouden. Door intensieve communicatie maken we er, samen met de omgeving, een mooi project van.

Project in cijfers
Het totale projectgebied bestrijkt een oppervlak van 2,7 hectare. Binnen dit gebied wordt er een groot plein aangelegd en een parkeerterrein met 152 parkeervakken. Ook wordt er een verlaagd plein aangelegd aan de oever van de Vecht.

Het werk betreft ca. 14.500 m2 straatwerk, het aanbrengen van 600 m2 natuursteen, 750 m riool en de bijbehorende aankleding als openbare verlichting en groenvoorzieningen.

Bekijk hier een reportage gemaakt door Vechtdal leeft.

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Ommen

Provincie
Overijssel

Aanvang project
november 2014

Oplevering project
juli 2015

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham
7683 BJ Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546-67 88 88ing. M. (Martin) Reurink
regiomanager Advies en Ontwerp

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact