0546 - 67 88 88

HOV Hengelo Enschede Oosttangent

Het project
In januari 2011 werd Roelofs gevraagd om visualisaties te maken in opdracht van de gemeente Hengelo. De Regio Twente, Gemeente Hengelo en Gemeente Enschede werken aan de Enschedese-/Hengelosestraat. Het straatbeeld en de functie van de weg kwamen niet meer met elkaar overeen. Het was voorheen een belangrijke verkeersader in de regio maar de A35 heeft deze functie overgenomen. Echter het beeld van een snelweg bleef bestaan. Bovendien werkt Regio Twente aan een openbaar vervoersnetwerk waarvan de busstrook voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) tussen Het Capitool in Enschede en de Kuipersdijk in Hengelo deel uitmaakt. De visualisaties werden gebruikt tijdens inloopavonden en in nieuwsbrieven om belangstellenden een goed beeld te geven van de uit te voeren werkzaamheden. Bijzonder hierbij was de aanleg van een busstrook in het midden van de weg waar ook de hulpdiensten gebruik van maken en daarmee een vrije doorgang tussen beide steden hebben.

Bijzonderheden
Door het visualiseren van het ontwerp werd er meer duidelijkheid gecreëerd bij de diverse betrokkenen, waardoor eventuele bezwaren in een vroeg stadium voorkomen of opgelost konden worden. Bijkomend voordeel bij het gebruik van 3D visualisaties is dat het bijdraagt aan een snellere projectvoorbereiding en dat het een grote toegevoegde waarde heeft bij het presenteren van plannen aan alle betrokkenen.

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Hengelo

Provincie
Overijssel

Aanvang project
2011

Oplevering project
2011

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546 67 88 88ing. P.J. (Peter) Gelink
Rayonmanager Oost

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact