0546 - 67 88 88

Inrichting buitenruimte MFA Vliertuin Winterswijk

Het project
In Winterswijk-Oost wordt op het terrein achter de huidige basisschool ‘De Vlier’ een nieuwe Multifunctionele Accommodatie (MFA) gebouwd door aannemer WAM & van Duren. In deze nieuwe accommodatie zal de huidige basisschool ‘De Vlier’ gevestigd zitten, samen met een BSO, een nieuwe sportzaal en diverse wijkvoorzieningen. De Vliertuin, het gebied rondom de nieuwe accommodatie, wordt het groene hart van de woonwijk en geeft een belangrijke nieuwe ruimtelijke en sociale impuls.

Roelofs zal binnen dit project invulling gaan geven aan de ruimte rondom de toekomstige Vliertuin. In deze ruimte zal niet alleen een schoolplein komen maar ook een zoen & zoef-zone met fietsstraat, een parkeerterrein en een park met speelmogelijkheden. Daarnaast zal ook een ontwerp worden gemaakt ten aanzien van de rioolvervanging in de Vlierstraat. De opdracht is uitgezet in bouwteamverband waarin Roelofs gezamenlijk met de gemeente Winterswijk, basisschool ‘De Vlier’ en Woningstichting ‘De Woonplaats’ werkt aan een optimaal ontwerp voor de schoolomgeving. 

Na goedkeuring van het ontwerp en bijbehorende aanbieding zal Roelofs overgaan tot realisatie van het ontwerp. Daarbij zal er veel aandacht zijn voor bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie ten aanzien van de omgeving en de uitvoering van alle werkzaamheden.

Medio 2017 zullen alle werkzaamheden rondom de nieuwe accommodatie , de Vliertuin en de Vlierstraat afgerond zijn. De basisschool ‘De Vlier’ kan op dat moment haar verhuisdozen inpakken en verhuizen naar de nieuwe accommodatie! 

Bijzonderheden
Bewoners en belanghebbende worden betrokken bij het project. Zo wordt er bijvoorbeeld een werkgroep burgerinitiatieven opgericht waarbij vrijwilligers kunnen komen met nieuwe ideeën die meegenomen kunnen worden in de ontwerp- en/of uitvoeringsfase. Verder zal er continue aandacht zijn voor veiligheid in en rondom het werkterrein, omdat de huidige basisschool gedurende de uitvoering van de werkzaamheden gewoon in gebruik blijft.

Project in cijfers

  • 1.650 m2 schoolpleininrichting met zoen & zoef-zone;
  • 10.500 m2 park met groenstructuren en speelaanleidingen;
  • 1.450 m2 parkeerterrein;
  • 1.500 m2 reconstructie Vlierstraat met rioolvervanging.

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Winterswijk

Provincie
Gelderland

Aanvang project
november 2016

Oplevering project
medio 2017

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88ing. A.G.H. (Arno) Dijkstra
ontwerpleider

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact