0546 - 67 88 88

Koppeling Runde – Ruiten Aa Vlagtwedde

Het project
Het betreft een schakel in het overkoepelende project Runde- Ruiten Aa. Dit betreft een oude beek die weer in ere wordt hersteld. Het project is in combinatie met Hoornstra en Krans aangenomen. Opdrachtgever is ws Hunze en Aa’s, maar ook de gemeente Vlagtwedde is erbij betrokken.

Bijzonderheden
Het project bestond uit een RAW gedeelte, bestaande uit het ontgraven van de watergang ‘de Runde’, een tweetal bruggen en cultuurtechnisch- en straatwerk. Daarnaast was er een Design & Construct gedeelte. Dit betreft het onderdeel waarbij de Runde onder het Ter Apelkanaal door moest met buzien van een diameter van 1500 mm. Hier werden de inschrijvers vrij ingelaten. Dit mocht met een open ontgraving (met sleuf) of d.m.v. een sleufloze technie. De combinatie heeft hier uiteindelijk gekozen voor een sleufloze techniek d.m.v. het boren van de buizen m.b.v. een gesloten frontboring. Daarnaast moest er bij inschrijving een plan van aanpak worden ingediend, met daarin omschreven hoe alle werkzaamheden werden uitgevoerd rekening houdend met de opleverdatum (planning), bereikbaarheid en het voorkomen van overlast. Door deze fictieve aarde van de inschrijfsom af te halen wist de combinatie het project aan te nemen.

Project in cijfers
Project en procesmanagement
Ontwerp en engineering gesloten frontboring
Gesloten frontboring, diameter 1500 mm 60 m
Grondwerk 35.000 m3
Betonbruggen, 2 stuks
Vistrappen, 2 stuks
Stuw
Straat en asfaltwerk

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Waterschap Hunze en Aa’s

Provincie
Groningen

Aanvang project
januari 2013

Oplevering project
oktober 2013

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88ing. M. (Martin) Reurink
regiomanager Advies en Ontwerp

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact