0546 - 67 88 88

Kruispuntanalyse Rondweg/Kruisweg Houten

Het project
Roelofs heeft voor de gemeente Houten het gecombineerde kruispunt van de Rondweg met de Kruisweg en de Binnenweg met de Kruisweg onderzocht met behulp van een kruispuntanalyse.

Houten wil het fietsnetwerk uitbreiden
De aanleiding hiervoor was dat de gemeente Houten plannen heeft om het fietsnetwerk uit te breiden door een fietsstraat aan te leggen op de Binnenweg. Dit heeft tot gevolg dat fietsers in de toekomst voorrang hebben op het kruispunt van de Binnenweg met de Kruisweg. Dit levert echter problemen op met de verkeersafwikkeling op dit kruispunt en het naastgelegen kruispunt met de Rondweg en de Kruisweg. Momenteel wordt het gecombineerde kruispunt geregeld met behulp van verkeerslichten. Dit is vanwege de voorrang voor de fietser niet meer mogelijk in de toekomstige situatie.

Toekomstige situatie gesimuleerd met VISSIM
Om de algehele verkeersafwikkeling van het gecombineerde kruispunt te verbeteren wilde de gemeente daarom de mogelijkheden onderzoeken van het ombouwen van het kruispunt van de Rondweg met de Kruisweg tot een voorrangsplein. Voor het kruispunt van de Binnenweg met de Kruisweg heeft de gemeente twee oplossingsrichtingen; doortrekken van de fietsstraat over het kruispunt, of aanleg van een fietsrotonde. Beide varianten zijn door Roelofs onderzocht met behulp van een kruispuntanalyse. Hiervoor zijn allereerst schetsontwerpen opgesteld van deze varianten. Vervolgens is de verkeersafwikkeling van beide varianten gesimuleerd met behulp van VISSIM. Hieruit blijkt dat beide varianten de verkeersafwikkeling op het gecombineerde kruispunt in de toekomstige situatie kunnen verbeteren.

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Houten

Provincie
Utrecht

Aanvang project
juni 2016

Oplevering project
juli 2016

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88ing. C.T. (Tim) Adema
hoofd kenniscluster en senior adviseur Verkeer en Vervoer

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact