0546 - 67 88 88

Kunstgrasveld sportpark te Lippenhuizen

Het project
In opdracht van de Gemeente Opsterland heeft Roelofs zich bezig gehouden met de engineering en toezicht ten behoeve van het realiseren van een voetbalkunstgrasveld in Lippenhuizen.

Aanloop naar het project
Zondags 4e klasser S.V. THOR speelt haar thuiswedstrijden gezamenlijk met haar overige senioren elftallen op sportpark de Kobunder in Lippenhuizen. De vereniging kent één hoofdveld en één trainingsveld. Het gros van de jeugd voetbalt tegenwoordig onder de vereniging WTTC, dit is een combinatie tussen S.V. THOR, V.V. Tijnje en Wispolia.

Er is door de raad van Opsterland besloten om een Multifunctionele Accommodatie te realiseren op het huidige trainingsveld van THOR. Hierdoor zal in de toekomst het hoofdveld meer belast gaan worden. Vandaar dat er vanuit de vereniging de wens is gekomen om het huidige hoofdveld bestaand uit natuurgras te wijzigen in kunstgras, zodat deze kunstgrasmat de extra trainingsbelasting kan gaan opgevangen. Deze wens is door de raad gehonoreerd, waarna Roelofs is gevraagd om de contractstukken voor de realisatie van het veld op te gaan stellen.

Ontwerpfase
Gedurende de ontwerpfase heeft Roelofs samen met de gemeente Opsterland meermaals vooroverleggen gehad met de vereniging, waardoor de wensen vanuit de club in kaart werden gebracht. Aangezien er nog maar kort geleden een kunstgrasveld gerealiseerd is in Bakkeveen, is gezamenlijk met de vereniging een bezoek gedaan aan het sportpark van Bakkeveen. Aan de hand van een vrijwilliger van Bakkeveen is de ervaring met het nieuwe veld gedeeld met S.V. THOR. Tijdens dit gesprek stond met name de realisatie van de kunstgrasmat en de totstandkoming van specifieke keuzes voor de indeling van het veld centraal. Gedurende dit proces ondersteunde Roelofs de gemeente en waar mogelijk werden aanvullende mogelijkheden met de vereniging gedeeld.

RAW-bestek
Door een goede samenwerking tussen de vereniging en de gemeente Opsterland, heeft Roelofs op zeer korte termijn de aanbestedingstukken opgesteld. Dit i.v.m. de grote wens vanuit de vereniging om de realisatie van het kunstgrasveld voor de start van het volgende voetbalseizoen (2016/2017) gereed te krijgen. Tijdens het opstellen van de contractstukken zijn de eisen vanuit de KNVB, NOC*NSF en FIFA meegenomen en verwerkt. Hierdoor voldoen de velden aan de richtlijnen van de betreffende instanties en kunnen er geldige competitiewedstrijden op het veld gespeeld worden.

Aanbestedingstraject
De gemeente Opsterland heeft gekozen voor een meervoudige onderhandse aanbestedingsprocedure. Vijf aannemers hebben de mogelijkheid gekregen voor het opstellen van een prijsaanbieding op basis van het door Roelofs opgestelde RAW-bestek. Het project is vervolgens op laagste prijs gegund.

Toezicht
Tijdens de realisatie van het kunstgrasveld heeft Roelofs de gemeente ondersteund doormiddel van het houden van toezicht op de werkzaamheden van de aannemer. Hierbij heeft Roelofs zich voornamelijk bezig gehouden met het controleren van de werkzaamheden, zoals het naleven van de contractstukken, tevens functioneerde Roelofs als eerste aanspreekpunt vanuit de vereniging en omwonenden.

Project in cijfers
Het project bestaat uit de volgende onderdelen:
Realisatie van kunstgrasvoetbalveld, afmeting speelveld 105,00m x 69,00m
Drainage van ca. 2.180m1
Rioleringswerk van ca. 80m1
Grondwerk van ca. 6.000m3
Aanbrengen lijnbanden ca. 380m1
Leverantie afrastering van ca. 380m1
Aanbrengen sportveldverlichting 6 masten
Aanbrengen diverse sportveldinrichtingen als, voetbaldoelen, dug-outs, hoekvlaggen

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Opsterland

Provincie
Friesland

Aanvang project
2016

Oplevering project
2016

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Steenwijk

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88ing. J.P. (Johan) van der Ploeg
Rayonmanager Noord

Vestiging
Regiokantoor Steenwijk
Lindehof 12
8332 VD Steenwijk

Tel: + 31 (0) 521 52 00 64

Contact