0546 - 67 88 88

Masterplan Centrum Coevorden

Het project
Onder de noemer van Masterplan Centrum Coevorden heeft de gemeente Coevorden gewerkt aan grootschalige vernieuwing van de stad. In een van de drie delen van het masterplan ging het om de herinrichting van de Weeshuisweide en de reconstructie van de Aleida Kramersingel.

Begin maart 2008 zijn de werkzaamheden begonnen. De uitvoering van de werkzaamheden door Roelofs is opgesplitst in een tweetal fasen. In fase 1 zitten alle werkzaamheden rond de Aleida Kramersingel, de motte (verhardingen rondom kasteel), de nieuwe citadellen en een groot gedeelte van de Weeshuisweide. Fase 2 betreft het gebied direct naast het nog nieuw te bouwen gemeentehuis. Zodra dit bouwwerk gereed was kon Roelofs de overige herinrichting afmaken. Dit betrefde dan voornamelijk nog de aanleg van de brugconstructie (ook wel ‘zwevende loper’ genoemd) tussen de markt en het kasteel. Fase 1 werd begin juli 2008 opgeleverd.

De reconstuctie van de Aleida Kramersingel geeft het gemeentehuis een nog betere uitstraling gegeven. De herinrichting van de Weeshuisweide versterkt de historische kenmerken van het Coevorder stadscentrum, met als middelpunt het Kasteel.

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Coevorden

Provincie
Drenthe

Oplevering project
2008

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88