0546 - 67 88 88

Men-en Ruiterpaden Noord-West Fryslân

Het project
Stichting Men- en Ruiterpaden Fryslân heeft Roelofs Advies en Ontwerp gevraagd om de civieltechnische voorbereidingen uit te voeren inzake de aanleg van men- en ruiterroute netwerken in Noordwest Friesland. O.a. moet in kaart worden gebracht welke alternatieve routes mogelijk zijn en welke aanpassingen aan de bestaande situatie noodzakelijk zijn. Er komen rustplaatsen voor mens en paard. Picknick-plaatsen met tafels en bankjes en voorzieningen om de paarden vast te zetten en te laten rusten.

Doelstelling
De doelstelling van de stichting Men en Ruiterpaden Fryslân is het realiseren van een doorlopend voorzieningen- en routenetwerk van men- en ruiterpaden in de gemeente Sudwest Fryslân. Gebruikers kunnen door middelen van bewegwijzerde men- en ruiterpaden bepalen welke routes ze nemen en zien waar rustgelegenheden, horecagelegenheden en toeristische voorzieningen in Noordwest Fryslân te vinden zijn.

Alle wegen en paden die deel uitmaken van de route worden toegankelijk en veilig gemaakt voor het gebruik met paarden. Ook zullen de verschillende routes goed op elkaar aansluiten, met zo nu en dan een mogelijkheid voor een uitstapje naar een molen, rustplaatsen op een fraaie locatie of een andere bezienswaardigheid zoals een mekkerplaats en de theehuizen op de route. Eventuele bestaande obstakels worden weggenomen of aangepast door passeer voorzieningen te creëren.

Situatie
De nieuw aan te leggen routes bevinden zich in Noordwest Fryslân gelegen tussen Bolsward – Makkum en Harlingen.
De routes kruisen de dorpen Makkum, Cornwerd, Wons Witmarsum, Schettens, Schraad en Bolsward.

Roelofs heeft inmiddels de eerste terreininventarisaties uitgevoerd en is begonnen met het opstellen van de budgetramingen. Het eindresultaat van dit project bestaat uit 3 bewegwijzerde aaneengeschakelde men en ruiterroutes. 
Met de mogelijkheid om de routes uit te breiden en extra voorzieningen aan te brengen voor de hippische en recreatieve ondernemers gelegen aan of nabij de routes.

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Men-en Ruiterpaden Fryslân

Provincie
Friesland

Oplevering project
26-11-2010

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Steenwijk

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546 67 88 88ing. J.P. (Johan) van der Ploeg
Rayonmanager Noord

Vestiging
Regiokantoor Steenwijk
Lindehof 12
8332 VD Steenwijk

Tel: + 31 (0) 521 52 00 64

Contact