0546 - 67 88 88

Nieuwbouw gemaal Harculo

Het project
In opdracht van het waterschap Drents Overijsselse Delta heeft de combinatie Knol Mous Roelofs het bouwteamproject ‘Nieuwbouw gemaal Harculo’ aangenomen. De projectlokatie is nabij de oude Ijsselcentrale in Zwolle Zuid. Deze Ijsselcentrale wordt gesloopt en daarmee ook het koelgebouw, waar een gemaal van het waterschap in zit. Zodoende moet er een nieuw gemaal gebouwd worden met een capaciteit van 30 m3/min. Dit gemaal wordt in een primaire waterkering van Rijkswaterstaat gemaakt. Er wordt via een te boren persleiding verbinding gemaakt met de sloot erachter. Het gemaal zal net als in de huidige situatie Zwolle Zuid en het landelijk gebied voorzien van schoon water.

Bekijk hier de eerste nieuwsbrief.

Bijzonderheden
In een bouwteam vervaardigd, waarbij er eigenlijk maar 1 eis bekend was: de capaciteit. Het hele Programma van Eisen en ontwerp is in het bouwteam vervaardigd. Alle specialisten van de combinatie alsmede het waterschap zaten hierbij aan tafel. Verder wordt het gemaal uitgevoerd op grond van Engie (eigenaar IJsselcentrale) en hebben we te maken met meerdere bevoegde gezagen. Ook het duurzaamheidsaspect is behandeld. We hebben speciale sessies gehad waaruit het duurzaamheidsweb naar voren kwam. We hebben bijvoorbeeld een visvriendelijke pomp, er kan ingelaten worden onder vrijverval en het toegangspad wordt uitgevoerd in duurzame betontegels.

Project in cijfers
Afmeting gemaal: (lxbxh) 10 x 3,5 x 2,5 m
Capaciteit pompen ( 2 stuks): 30 m3 /min
Lengte persleiding: 100 m, diameter 613 mm
Toegangspad: 500 m2 grasbetontegels

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Waterschap Drents Overijsselse Delta

Provincie
Overijssel

Aanvang project
medio april 2017

Oplevering project
Eind oktober 2017

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88D.J. (Jan) van Faassen
regiomanager Wegenbouw

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact