0546 - 67 88 88

NJO Biddingringweg Dronten

Het project
De provincie Flevoland is voornemens onderhoud te gaan uitvoeren aan de rijbaan van de Biddingringweg gelegen nabij Dronten tussen de Hanzeweg en de Elburgerweg. Uit onderzoek is gebleken dat de kwaliteit van de verharding in 2019 onder het gewenste kwaliteitsniveau komt.

Het project bestaat met name uit het vervangen van de bestaande asfaltverharding, het verbreden van de rijbaan en het aanpassen van bestaande kruispunten (o.a. vervangen van bestaande middengeleiders door overrijdbare prefab betonnen druppels) en het aanbrengen van bermverharding ter plaatse van het spoorviaduct ter voorkoming van schade aan de bermen.

Ontwerp
Roelofs heeft opdracht gekregen voor de uitwerking van VO naar DO en bestek inclusief 2 SSK ramingen per fase. Tevens zijn diverse milieukundige- en constructieve onderzoeken verzorgd.

3D ontwerp
Het VO ontwerp is in 3D uitgewerkt tot een dynamisch model, inclusief slimme dwarsprofielen gemaakt met de subassembly composer. Voordelen hiervan zijn het relatief eenvoudig doorvoeren van wijzigingen inclusief het bepalen van de bijbehorende hoeveelheden. Tevens is het model gebruikt om een analyse van de bestaande verharding te maken voor het bepalen van het type verbreding (constructief of licht constructief).

Planning
Uitvoering start in het voorjaar 2019.

Project in cijfers
Grondwerk: ca. 5.000 m3
Verwijderen asfalt teervrij: ca. 4.600 ton
Verwijderen asfalt teerhoudend: ca. 1.375 ton
Leveren en aanbrengen asfaltverharding: ca. 6.300 ton

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Provincie Flevoland

Provincie
Flevoland

Aanvang project
december 2018

Oplevering project
juli 2019

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Steenwijk

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88ing. J.P. (Johan) van der Ploeg
Rayonmanager Noord

Vestiging
Regiokantoor Steenwijk
Lindehof 12
8332 VD Steenwijk

Tel: + 31 (0) 521 52 00 64

Contact