0546 - 67 88 88

Onderzoek rijcurves Stationsomgeving Varsseveld

Het project
Vanuit de gemeente Oude IJsselstreek was er behoefte om in samenwerking met Arriva onderzoek te doen naar rijcurves bij station Varsseveld, aangezien het huidig busstation niet voldoet aan de richtlijnen.

In de huidige situatie wordt er op het plein voor het station alleen gebruik gemaakt van kleinere bussen (sprinters). Omdat in de toekomst een groei wordt verwacht van het aantal reizigers, is besloten door Arriva om met langere bussen te gaan rijden op deze route. Echter is het plein voor het station te krap ingericht voor een normale stadsbus.

Roelofs heeft onderzoek gedaan naar de rijcurves van een stadsbus. Hierin zijn verschillende proefopstellingen onderzocht. Omdat rijcurves van bussen vanaf de grond lastig in te schatten zijn is besloten om gebruik te maken van drone-opnames. Hierdoor worden de rijcurves inzichtelijk gemaakt en komen de knelpunten m.b.t. de draaicirkel van de bus te voorschijn.  

Aan de hand van de uitkomsten van de praktijkproef is een voorkeursvariant opgesteld. Deze voorkeursvariant wordt uitgewerkt naar een voorlopig ontwerp. Aan de hand van dit ontwerp wordt overleg gepleegd met de projectgroep. Wanneer dit ontwerp is geoptimaliseerd wordt er een kostenraming opgesteld op basis van de hoeveelheden en kengetallen.

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Oude IJsselstreek

Provincie
Gelderland

Aanvang project
2017

Oplevering project
2018

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88ing. P.J. (Peter) Gelink
Rayonmanager Oost

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact