0546 - 67 88 88

Ontwerpen, aanleggen van bruggen in Genemuiden

Het project
In Genemuiden met haar prachtige haven, waar sinds jaar en dag water een hoofdrol speelt, zijn de woonwijken Tag Oost en Tag West zo goed als gereed, verbonden maar ook afgescheiden door diverse waterwegen.
Om mobiliteit voor mens en dier te optimaliseren heeft Heutink Projecten ons gevraagd om een oplossing aan te dragen om zo het woongenot en de bereikbaarheid te vergroten. Om deze vraag beter te kunnen beantwoorden heeft ten eerste een verdieping van de omgeving plaatsgevonden. In de nieuwe waterrijke wijken wonen veel jonge gezinnen met kinderen. Kerk, sportvoorzieningen en school bevinden zich op fiets- en loopafstand. De vraag om nieuwe bruggen is dan ook gericht op deze verkeersbewegingen. Met andere woorden; de bruggen worden niet geschikt gemaakt voor gemotoriseerd vervoer.

Heutink Projecten heeft Roelofs een impressie van de brug toegestuurd, waarin staat omschreven waar de bruggen aan moeten voldoen. Roelofs heeft deze impressie en vraagspecificatie verder uitgewerkt.  De fabricage en montage zijn bij partner Haasnoot Bruggen ondergebracht en de overige civieltechnische maatregelen zijn verricht door Roelofs .

Bijzonderheden
Er is maatwerk geleverd door per locatie ( 4 stuks ) een passend model brug te leveren. De liggers zijn uitgevoerd in staal, het brugdek van een duurzame bamboe composiet. De dekplanken zijn voorzien van een antislipstrook om begaanbaarheid en veiligheid te kunnen garanderen. De vrije ruimte onder de brug gemeten van het waterpeil tot onderkant brugdek is zo groot dat de maaiboot voldoende ruimte krijgt om haar werkzaamheden te verrichten. Het ontwerp heeft een minimale levensduur van 50 jaar. Een nobel streven, de kinderen van nu kunnen straks ook als ze opa en oma zijn nog gebruik maken van de kwaliteit van Roelofs.

Project in cijfers
Bruglengte van 15,50 – 19,50 meter. 
Breedte 2,50 meter.
Belasting 5 KN/m2, gevolgklasse CC!.
Alle bruggen voldoen aan NEN-EN1990+NB. Leuningklasse 100 kg/m1.
Brug voorzien van RVS spandraden 8 mm met leuningstijlen 12 mm, tussen regels en bovenregels van RVS buis 48,3 x 2,9 mm. De stalen liggers en kopschotten zijn thermisch verzonken en in een RAL kleur gespoten.

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Projectontwikkelaar Heutink

Provincie
Overijssel

Aanvang project
juni 2015

Oplevering project
juli 2015

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88D.J. (Jan) van Faassen
regiomanager Wegenbouw

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact