0546 - 67 88 88

Fietsecoducten Oostelijke Ringweg Groningen

Het project
De Provincie Groningen is voornemens om de gehele Oostelijke ringweg van Groningen ongelijkvloers te maken. Onderdeel van deze werkzaamheden is het realiseren van een tweetal fietsecoducten in de Oostelijke ringweg ter vervanging van de huidige fietsviaducten.

Door realisatie van deze kunstwerken wordt het mogelijk gemaakt dat zowel het fiets- en voetverkeer als specifieke dier-soorten de Oostelijke Ringweg veilig kunnen kruisen. Met de realisatie van de fietsecoducten wil de provincie Groningen de volgende doelen bereiken:

  • Het veilig kunnen kruisen van de N46 door fietsers en voetgangers;
  • Het veilig kunnen kruisen van de N46 door specifieke diersoorten.

Op basis van de ‘Economisch Meest Voordelige Inschrijving’ is het werk gegund aan Roelofs.

Bijzonderheden
De landhoofden worden gemaakt met behulp van prefab schaaldelen, deze worden gemaakt door Romein beton in Dodewaard. De prefab schaaldelen bepalen het uiterlijk en fungeren tevens als bekisting. Doordat de schaaldelen prefab worden gemaakt is het uiterlijk veel gladder ten opzichte van de  traditionele methode waarbij bekisting wordt gebruikt. 

Het dek wordt buiten het werk op een voorbouwlocatie gebouwd. Wanneer deze gereed is wordt deze in een weekend-afsluiting op de plek gehesen.

Gedurende de totale bouw wordt de Oostelijke ringweg 3 weekenden afgesloten. Tijdens deze weekenden worden de bestaande fietsbruggen gesloopt, het nieuwe dek ingereden en er worden werkzaamheden aan de Oostelijke ringweg uitgevoerd.

Om de oversteek ter plaatse van fietsecoduct Stadsweg te kunnen blijven garanderen kunnen fietsers en voetgangers tijdens de bouw van het fietsecoduct gebruik maken van een tijdelijke fietsbrug. Deze brug is gemaakt op basis van een steiger constructie.

Project in cijfers
Overspanning: 27,8 meter
Gewicht dek fietsbrug: ca. 475 ton.

In onderstaande video vertelt Arjan Cappon van Roelofs vanaf 9:30 over de plaatsing van het ecoduct Stadsweg. Dit edoduct is begin november 2015 geplaatst. Een spannend moment aangezien het echt precisiewerk betrof: past het of past het niet?
https://www.youtube.com/watch?v=ajPYk-N25Zo

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Provincie Groningen

Provincie
Groningen

Aanvang project
december 2014

Oplevering project
december 2015

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Stadskanaal

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88ing. A.W. (Arjan) Mulder
regiomanager Wegenbouw

Vestiging
Regiokantoor Stadskanaal
Tinnegieter 20
9502 EX Stadskanaal
Tel: +31 (0) 599 61 31 48

Contact