0546 - 67 88 88

Reconstructie kruispunt Nagelerweg - Randweg te Emmeloord

Het project
In opdracht van de gemeente Noordoostpolder verzorgt Roelofs het ontwerp en de engineering van het project “Reconstructie kruispunt Nagelerweg – Randweg te Emmeloord”. Dit project is onderdeel van het project “Herinrichting hoofdstructuur Emmeloord” welke erop is gericht om een grotere veiligheid en vlottere doorstroming voor auto’s, fietsers en voetgangers in Emmeloord te realiseren.

Werkbeschrijving:
Door een verouderde inrichting, in combinatie met een zwakke plek in het bestaande regenwater riool is het tijd geworden voor een reconstructie die voldoet aan de huidige wensen. Het rioolstelsel zal worden hersteld en de hele bovengrondse infra wordt opnieuw ingericht. Zo zal de kruising vervangen worden voor een rotonde. Om het ontwerp en bestek aan de geldende richtlijnen te kunnen laten voldoen zijn de bestaande asfaltverharding en fundering onderzocht door Beheer en Onderhoud conform de CROW 210.

Ontwerp:
In de huidige situatie ontstaan er in de spits met grote regelmaat grote opstoppingen op de kruising Nagelerweg – Amsterdamweg. Dit komt doordat veel verkeer vanuit het centrum via de Nagelerweg richting de rijksweg A6 moet wachten bij de verkeerslichten. Met de rotonde zal een betere doorstroming ontstaan met minder wachttijden voor het verkeer. Fietsers en voetgangers worden gescheiden van het doorgaande gemotoriseerd verkeer waardoor een veiligere situatie zal ontstaan.

In de ontwerpfase is er in samenwerking met transportbedrijf Van Wieren extra aandacht besteed aan de route voor het speciale transport. Voor transportbedrijf van Wieren is de kruising Randweg – Nagelerweg namelijk de enigste ontsluiting voor hun 25,0m lange oplegger. Door het aanbrengen van twee overrijdbare middengeleiders en een bochtverbreding zal dit transport doorgang kunnen vinden.

Project in cijfers
Frezen van ca. 2000 m2 asfaltverharding
Opbreken van ca. 3.680 m2 asfaltverharding
Opbreken van ca. 1.000 m2 elementenverharding
Verwijderen van ca. 4.350 m2 fundering
Verwijderen en aanleggen van ca. 50 m1 riool
Aanbrengen van ca. 3.800 m2 fundering
Aanbrengen van ca. asfaltverharding van ca. 5.000 m2
Aanbrengen elementenverharding van ca. 320 m2
Aanbrengen van ca. 455 m2 gefigureerd beton

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Noordoostpolder

Provincie
Flevoland

Aanvang project
mei 2018

Oplevering project
augustus 2018

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Steenwijk

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88ing. J.P. (Johan) van der Ploeg
Rayonmanager Noord

Vestiging
Regiokantoor Steenwijk
Lindehof 12
8332 VD Steenwijk

Tel: + 31 (0) 521 52 00 64

Contact