0546 - 67 88 88

Reconstructie Reggestraat Enschede

Het project
Roelofs is door de gemeente Enschede benaderd om een aanbieding te maken voor de Reconstructie van de Reggestraat in Enschede. De gemeente hanteert hiervoor een opgestelde vraagspecificatie waarin de eisen staan vertaald. 
De standaarddetails van de gemeente Enschede zijn van toepassing verklaard, maar ook projectspecifieke zaken als uitvoeringsperiode, bereikbaarheid, fasering en inzet SROI ( Social Return on Investment ). De schouw, waarbij de projectleiders van Enschede en Roelofs  aanwezig waren en de hier gegeven tekst en uitleg over het project, waren voldoende gegevens om een aanneemsom te bepalen.

Het doel van de gemeente Enschede was om op de Reggestraat toekomst bestendig te maken, om op bestedingskosten te besparen en gelijktijdig marktpartijen onderhands uit te dagen. Na prijsvorming en enige onderhandeling met de kostendeskundigen van de gemeente Enschede is dit project  aan Roelofs  gegund. Met vervanging van het huidige riool en een opnieuw bestrate weg, kunnen de bewoners van de Reggestraat weer jaren vooruit.

Bijzonderheden
Ondanks het feit dat het in dit project om kleinschalig werk gaat, is voor het bestraten van de rijbaan gekozen om de Tigerstone in te zetten. Deze machine is bij uitstek geschikt om rechte straten tot een breedte van 7 meter te bestraten.
Op deze manier voldoen opdrachtgever en aannemer op gestelde eisen van de arbeidsinspectie tot inzet machinale verwerking van bestratingmateriaal.

De gemeente Enschede heeft het convenant ondertekend met het SPG Infra Werkt. Dit houdt in dat de gemeente Enschede jaarlijks voor minimaal € 500.000,= aan projecten aanbesteedt met een Sociale Paragraaf. Deze Paragraaf betekent dat wij als aannemer een kandidaat inzetten, die door gemeente Enschede geleverd wordt aan de SPG Infra Werkt. Infra Werkt verzorgd een training van 8 weken zodat deze kandidaten met een goede startkwalificatie aan het werk gezet kunnen worden.

Project in cijfers
Het wegdeel wat gereconstrueerd wordt is ruim 200 meter lang. De Reggestraat gaat van erfgrens tot erfgrens op de schop, waarbij de ondergrondse Infra, in dit geval de riolering, volledig wordt vernieuwd. De aanwezige parkeervakken en de rijbaan worden herstraat, m.a.w. hier komen de oude gebakken straatstenen terug. De trottoirs worden volledig vernieuwd.

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Enschede

Provincie
Overijssel

Aanvang project
29 september 2014

Oplevering project
november 2014

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88D.J. (Jan) van Faassen
regiomanager Wegenbouw

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact