0546 - 67 88 88

Fietspaden inclusief fietsbruggen Wierden

Het project
In opdracht van de gemeente Wierden heeft Roelofs voor 2 recreatieve fietsroutes het ontwerp, de besteksvoorbereiding en directievoering en toezicht verzorgd. Het betreft de tracés ‘langs de Regge’ en ‘Binnengait’, waar ook 3 stalen en 1 houten fietsbrug onderdeel van uit maken. Deze fietspaden maken deel uit van de overkoepelende plannen ‘Landschapsinrichting Enter’ en toekomstige Reggedal, waarbij het tracé de oever van de toekomstige ligging van de Regge volgt. Deze betonnen fietspaden waren de laatste tracés van het overkoepelende recreatieve fietsnetwerk in de gemeente Wierden.

Bijzonderheden
Naast de betonnen fietspaden zijn er ook 3 stalen bruggen en 1 houten brug aangebracht. De houten brug betreft een bestaande brug die hergebruikt is, aangezien deze maar tijdelijk benodigd was in het tracé. Voor één van de stalen bruggen is rekening gehouden dat deze in de toekomst verplaatst kan worden en daarmee ingepast in het definitieve Reggeplan. Zo is een duurzaam en economisch ontwerp opgesteld.

Roelofs is betrokken geweest vanaf het eerste ontwerp tot en met de directievoering en toezicht tijdens de uitvoering. Zo is er geen kennis vanuit het voortraject verloren gegaan en kon tijdens uitvoering snel duidelijkheid gegeven worden op gemaakte ontwerpkeuzes.

Project in cijfers
• Totale lengte fietspaden: 5,0 km
• Stalen fietsbruggen: 3 stuk
• Houten fietsbrug: 1 stuk
• Lengte afrastering (gekloofd eiken): 4,0 km

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Wierden

Provincie
Overijssel

Aanvang project
januari 2013

Oplevering project
april 2014

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Den Ham

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546- 67 88 88ing. P.J. (Peter) Gelink
Rayonmanager Oost

Vestiging
Hoofdkantoor Den Ham
Dorpsstraat 20
7683 BJ Den Ham
Tel: +31 (0) 546 67 88 88

Contact