0546 - 67 88 88

Regenwaterstructuur Zuidlaren-Midlaren

Het project
Roelofs stelt voor de kernen Zuidlaren en Midlaren een regenwaterstructuurplan op. De aanleiding hiervoor zijn de diverse afkoppelplannen die zijn benoemd in het BRP Zuidlaren – Midlaren (Roelofs 2012). Gelijktijdig met de regenwaterstructuur wordt afkoppelplan Borgwallinge – Bovendiepen ontwikkeld. Het aan te brengen regenwaterriool Borgwallinge - Bovendiepen vormt een belangrijke hoofdradiaal binnen het regenwaterstructuurplan.

Bijzonderheden
Het maaiveldverloop op de oostflank van de Hondsrug maakt dit regenwaterstructuurplan bijzonder. Omdat afvoer-mogelijkheden alleen in het oosten van het gebied optimaal zijn, moet de neerslag dat in het westen van de kern valt over de ‘top’ van de Hondsrug worden getransporteerd. Dit is in het kader van water-op-straat risico’s een hele opgave. De oplossing voor een robuust stelsel is gevonden door de Brillevijver en een lokaal ven in het ontwerp te betrekken. Voornamelijk de Brillevijver vormt in het bovenstroomse gebied een optimale buffer om waterveiligheid te garanderen.

Project in cijfers
Voor het gebied Zuidlaren – Midlaren is een regenwaterstructuur ontwikkeld die geschikt is voor het afvoeren van hemelwater dat tot afstroming komt van circa 84 hectare afgekoppelde verharding. De bestaande hemelwatersystemen zijn in de nieuwe structuur geïntegreerd.

Foto's

Contact opnemen

Heeft u een vraag suggestie of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmelden voor de Roelofs nieuwsbrief
Ik ben geïnteresseerd in:

Projectinformatie

Opdrachtgever
Gemeente Tynaarlo

Provincie
Drenthe

Aanvang project
december 2012

Oplevering project
in de loop van 2013

Expertises

Contactgegevens

Roelofs Stadskanaal

E-mail
info@roelofsgroep.nl

Telefoon
0546 67 88 88ing. A.L. (André) Bakema
regiomanager Advies en Ontwerp

Vestiging
Regiokantoor Stadskanaal
Tinnegieter 20
9502 EX Stadskanaal
Tel: +31 (0) 599 61 31 48

Contact